Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Zegrean, despre legea închisorii la domiciliu: CCR s-a mai pronunţat odată şi a declarat prevederea neconstituţională (VIDEO)

Zegrean, despre legea închisorii la domiciliu: CCR s-a mai pronunţat odată şi a declarat prevederea neconstituţională (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 30 Oct 2018, 13:13
Eveniment

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a atras atenţia că legea prin care condamnaţii până la 5 ani de închisoare pot executa pedeapsa la domiciliu este una neconstituţională.

Acesta a arătat că CCR s-a mai pronunţat odată pe o prevedere similară cu închisoare la domiciliu şi a declarat speţa neconstituţionale, prin urma nicio lege cu această dispoziţie nu poate să treacă de CCR.

"Curtea Constituţională s-a mai pronunţat asupra acestui aspect cu închisoare la domiciliu. Ea în sine nu este un lucru rău, mai ales că aţi văzut că suntem sancţionaţi mereu privind situaţia din închisoare. Dar CCR a respins atunci legea şi este o decizie mai veche a CCR, şi chiar mai multe pe teme, care spune că o soluţie legislativ declarată neconstituţională nu mai poată fi adusă în altă lege. Dacă vor adopta această lege şi cineva va sesiza CCR, soluţia va fi aceeaşi", a arătat Augustin Zegrean pentru B1TV.

Senatul a adoptat luni mai multe modificări la Legea privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. Una dintre cele mai controversate modificări ale legii este prevederea conform căreia persoanele condamnate la maxim 5 ani de închisoare pot executa pedeapsa la domiciliu, fără sistem electronic de supraveghere. (Detalii AICI)
 

Citeşte mai multe despre:   Curtea Constitutionala,   Augustin Zegrean