Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Augustin Zegrean, despre procesul Colectiv: Este un aberaţie imensă ca un dosar să se reia de început când un judecător se pensionează (VIDEO)

Augustin Zegrean, despre procesul Colectiv: Este un aberaţie imensă ca un dosar să se reia de început când un judecător se pensionează (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 30 Oct 2018, 12:58
Augustin Zegrean, despre procesul Colectiv: Este un aberaţie imensă ca un dosar să se reia de început când un judecător se pensionează (VIDEO) Eveniment

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a condamnat practica judiciară prin care se reia un proces de la început dacă judecătorul care a început să judece dosarul se pensionează, precum s-a întâmplat în dosarul Colectiv.

"Eu nu ştiu cine a inventat faptul că dacă un judecător iese la pensie, dosarul se reia de la început. Este un aberaţie imensă pentru că în viaţa unui judecător se întâmplă numeroase situaţii când nu poate să ducă la capăt un dosar şi atunci ar însemna ca de fiecare dată să reluăm dosare, să ascultăm matori, să administrăm probe. Este inadmisibil aşa ceva 

Gândiţi-vă la situaţia în care judecătorii ies la pensie şi noi ies chiar devreme la pensie. Dacă un dosar durează 3-4 ani, înseamnă că cu 3-4 ani înainte de a se pensiona nu mai face niciun dosar că se reiau dacă pleacă el? Nu se poate!", a afirmat Augustin Zegrean pentru B1TV.

Dosarul Colectiv s-a reluat în această lună la trei ani de la tragicul eveniment după ce judecătorul Valeriu Terceanu s-a pensionat. 64 de persoane au murit, iar alte 200 au rămas cu răni pentru tot restul vieţii, după incendiul din 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Citeşte mai multe despre:   Augustin Zegrean