Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Zgomotul UCIDE: Care e planul pentru diminuarea poluării fonice în București

Zgomotul UCIDE: Care e planul pentru diminuarea poluării fonice în București

Un articol de: - 02 Iun 2017, 20:14
Zgomotul UCIDE: Care e planul pentru diminuarea poluării fonice în București Eveniment

Dezvăluiri fără precedent despre capitala României: poluarea fonică duce la boli foarte grave! Specialiştii lansează în premieră un semnal de alarmă: sunt peste 200 de zone în Bucureşti în care decibelii depășesc limita admisă, iar acolo unde sunt și șantiere este îngrozitor. Abia acum, oficialii au elaborat și un plan pentru diminuarea zgomotului.

Sunt peste 70 de decibeli ziua, iar seara cu 10 mai putin, în condițiile în care nivelul maxim admis este de 55 de decibeli pe lumină și de 45 după lăsarea întunericului. Nu mai puțin de 344 de străzi sunt poluate fonic ziua, iar alte 490 atunci când lumea ar trebui să se odihnească. Cumplit este că aproape 3.000 sunt la limita maximă, anunţă ProTV, citat de Știripesurse.

Trăim într-un zgomot permanent care ne îmbolnăvește. Boli cardiovasculare, afecțiuni ale auzului, insomnii și stări de nervozitate au în unele cazuri ca punct de plecare zgomotul. 190 de mii de bucureșteni sunt afectați direct. În cazul șantierelor, constructorii sunt obligați să lucreze între anumite ore, să folosească echipamente cât mai silențioase. Astfel de derapaje ar trebui sancționate de Garda de Mediu, dar activiștii spun că rar sunt aplicate amenzi și doar după ce cetățenii fac nenumărate sesizari.

"O să ne atragem procedura de infrigement. Că nu se face nimic. Ne-am obișnuit să fentăm oficialii europeni dar ne-au învățat tertipurile", spune Dan Trifu de la Ecocivica.

Planul de acțiune pe următorii 5 ani propune transformarea unor strazi în artere cu sens unic, limitări de viteză sau chiar închiderea circulației între anumite ore, după model francez. Se vorbeşte despre construcția unor locuri noi de parcare, dar și de montarea unor panouri înalte de 4 metri care să atenueze propagarea zgomotului.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bucuresti