Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ziua Internațională a Biodiversității, sărbătorită de mii de europeni

Ziua Internațională a Biodiversității, sărbătorită de mii de europeni

Un articol de: - 22 Mai 2011, 21:06
Ziua Internațională a Biodiversității, sărbătorită de mii de europeni Foto: wikihow.com Eveniment

Mii de europeni sărbătoresc, duminică, Ziua Internațională a Diversității Biologice, stabilită pe data de 22 mai de către ONU pentru a promova și a face cunoscute problemele privind biodiversitatea.

La începutul lunii, Comisia Europeană a adoptat o nouă strategie pentru a opri pierderea biodiversității și a ecosistemelor în cadrul Uniunii Europene, proiectul purtând denumirea de „Asigurarea noastră de viaţă, capitalul nostru natural: strategia UE pentru biodiversitate pentru anul 2020”.

Proiectul cuprinde şase obiective importante şi 20 de acţiuni: implementarea legislaţiei UE cu privire la mediu pentru protejarea biodiversităţii, o mai bună protecţie a ecosistemelor şi folosirea infrastructurii verzi, folosirea agriculturii şi a activităţilor forestiere sustenabile, administratea corectă a stocurilor de peşte, controlul sporit al speciilor străine şi contribuţia sporită a UE pentru evitarea pierderii biodiversităţii.

Mii de europeni din ţări precum România, Bulgaria, Italia, Spania, Polonia şi Olanda participă anual la Ziua Internaţională a Biodiversităţii prin acţiuni de protejare a animalelor şi expoziţii.

Citeşte mai multe despre:   Uniunea Europeana