Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ziua Marinei, marcată de ceremonii şi concerte în Constanţa, Bucureşti şi alte oraşe (VIDEO)

Ziua Marinei, marcată de ceremonii şi concerte în Constanţa, Bucureşti şi alte oraşe (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 15 Aug 2012, 10:32
Ziua Marinei, marcată de ceremonii şi concerte în Constanţa, Bucureşti şi alte oraşe (VIDEO) Eveniment

Sărbătoarea Adormii Maicii Domnului, în primul rând o sărbătoare religioasă, este marcată de slujbe în toate lăcașurile de cult din țară, însă cea de la Mănăstirea Nicula le întrece pe toate mai ales datrită icoanei făcătoare de minuni care se păstrează acolo. Pe de altă parte, tot miercuri se sărbătorește și Ziua Marinei, care va fi marcată prin ceremonii militare atât la malul mării cât și în București.
 
Ziua Marinei la malul mării


La malul mării, au loc ceremonii militare şi religioase, urmate de jocuri marinăreşti şi concerte. Ca în fiecare an cea mai mare desfăşurare de forţe are loc la Constanţa, unde este prezent și ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu.

Maiorul Corneliu Pavel a precizat pentru B1TV că pe faleza din fața comandamentului militar ceremoniile durează până la 12:30. Urmează exerciţii militare pe faleza din portul Tomis, între orele 13:00-15:00. Spre seară, marinarii se vor retrage cu torțe și va mai avea loc un concert de muzică militară.

Turiștii pot intra gratuit la Muzeul Marinei din Constanța, dar și la obiective din porturile Mangalia, Brăila și Tulcea.

Ziua Marinei la Constanța
Embed:

Hram la Mănăstirea Nicula din județul Cluj

Peste 50.000 de pelerini s-au strâns la mănăstirea Nicula, cu ocazia sărbătoririi Sfintei Marii. Oamenii au respectat tradiţia şi în acest an şi au înconjurat biserica în coate şi genunchi după miezul nopții.

Icoana făcătoare de minuni a fost scoasă din biserică la sfârşitul unei predici ţinute de mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ. După ce icoana a stat o oră la loc de cinste pe scenă a început slujba Prohodul Maicii Domnului. Credincioşii au suportat cu stoicism ploaia şi frigul pătrunzător. S-au rugat fără oprire pentru iertarea păcatelor, dar şi pentru un trai mai bun.

Pelerinii veniți din toate colțurile țării au dormit  sub cerul liber, ei venind pregătiți cu saci de dormit și corturi.

Turiști la Mănăstirea Nicula
Embed:

Ziua Marinei în București

Bucureştenii pot marca Ziua Marinei în Parcul Herăstrău unde loc o paradă a vaporaşelor şi unde sunt oferite plimbări gratuite pe lac. Tot astăzi va avea loc şi o slujbă în memoria militarilor căzuţi la datorie.

Ziua Marinei în București
Embed:

Citeşte mai multe despre:   ministrul apararii,   Portul Constanta