Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ''Interzis jandarmilor să defileze de 1 Decembrie!''- Proteste anunţate pentru Ziua Națională. Jandarmeria: Astfel de gesturi îi descalifică pe protestatari ca oameni și ca români

''Interzis jandarmilor să defileze de 1 Decembrie!''- Proteste anunţate pentru Ziua Națională. Jandarmeria: Astfel de gesturi îi descalifică pe protestatari ca oameni și ca români

Un articol de: B1.ro - 26 Noi 2018, 11:58
''Interzis jandarmilor să defileze de 1 Decembrie!''- Proteste anunţate pentru Ziua Națională. Jandarmeria: Astfel de gesturi îi descalifică pe protestatari ca oameni și ca români Foto:Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Suporterii echipelor de fotbal au creat un eveniment pe Facebook cu titlul ”Interzis Jandarmeriei Române să defileze de 1 Decembrie 2018”, prin care îşi anunţă prezenţa şi la Alba Iulia. De altfel, mai multe proteste sunt anunțate împotriva jandarmilor de Ziua Națională. În replică, Jandarmeria Româna a transmis că toți românii care vor avea o astfel de atitudine ”se descalifică ca oameni, ca cetățeni și ca români”.

”În fiecare an, de 1 Decembrie, jandarmii îşi şterg bastoanele mânjite cu sângele cetăţenilor români pe care i-au lovit în timpul anului. De Ziua Naţională a României, aceste scursuri ale societăţii îşi lustruiesc bocancii murdari de rahatul propriu în care calcă zilnic. Pe 1 Decembrie, acestor analfabeţi luaţi de la câmp li se dau nişte uniforme noi, pozând în apărători ai legii. Începând cu acest an, s-a terminat distracţia pentru aceste sugative ale bugetului statului. Un buget asigurat de cei pe care ei îi scuipă şi îi abuzează. Jandarmeria Română, o instituţie aservită politic şi care are ca principal scop gazarea şi bătaia românilor, fie că vorbim de protestele din 10 august, de protestele din 2017, de cele din 2012, de Roşia Montană, de Pungeşti sau de modul jandarmilor de a acţiona pe stadioanele de fotbal.   Pentru toate abuzurile făcute asupra suporterilor, pentru toate bătăile date jurnaliştilor, suporterilor, cetăţenilor acestei ţări, pentru toate înscenările pe care le-au făcut, începând cu 13-15 iunie 1990 şi continuând pe cele pe care le-am demascat deja, ianuarie 2012 şi protestele recente din Piaţa Victoriei, noi, Revista ULTRA’, anunţăm în mod oficial că Jandarmeria Română nu are ce căuta în cadrul defilării militare organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României. La an aniversar, la 100 de ani de la Marea Unire, să-i vedem pe jandarmi defilând nu ar fi decât o altă înjosire la care poporul român este supus.   Daca Jandarmeria Română nu va avea decenţa să se retragă de la parada de 1 decembrie, atât la Alba Iulia, cât şi în Bucureşti, vă invităm sa îi oferiţi ceea ce merită sau să vă întoarceţi cu spatele la defilarea jandarmilor, ridicând aceleaşi degete pe care Florin Iordache le arată românilor. Romania este a noastră, nu a lor!”, se arată în descrierea evenimentului.

Jandarmeria Română a transmis, pentru DC News, că astfel de gesturi îi descalifică pe protestatari ca oameni și ca români. De asemenea, a mai susținut că manifestațiile de acest gen aduc o ofensă statului român.

"Jandarmeria este atentă la toate mesajele care circulă și se propagă în mediul online. În același timp, ne manifestăm convingerea că cetatenii nu vor răspunde acestor mesaje și provocări, care se propagă în mediul virtual. Nu excludem posibilitatea să existe o minoritate, un anumit grup de persoane, care să aleaga sa se exprime în acest mod. Este o opțiune personală prin care, din punctul nostru de vedere, se descalifică ca oameni, ca cetățeni și ca români. (...)

Oamenii trebuie să știe că astfel de gesturi nu afectează Jandarmeria Româna în ultima instanță, ci aduc o ofensă statului român. Toți trebuie să fim conștienți că fiecare individ își asumă consecințele propriului comportament. O astfel de sarbatoare nu trebuie denaturată în niciun fel, iar dacă sunt gesturi care depășesc normele legale și care presupun anumite derapaje vom lua toate măsurile legale care se impun pentru a fi trași la răspundere cei care savârșesc astfel de fapte.

Oamenii trebuie sa fie atenți cine sunt cei care propagă astfel de mesaje în mediul online și care îndeamna la astfel de comportamente. De 1 Decembrie vrem sa purtăm Ie și opinci și sărbătorim România. Există și a doua zi!", a fost mesajul Jandarmeriei Române.
 

Citeşte mai multe despre:   Jandarmerie,   ziua nationala,   Stiri Alba Iulia