Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ziua Națională, sărbătorită într-un mod inedit de familia regală: Vor porni într-o călătorie simbolică (VIDEO)

Ziua Națională, sărbătorită într-un mod inedit de familia regală: Vor porni într-o călătorie simbolică (VIDEO)

Un articol de: - 29 Noi 2014, 13:07
Ziua Națională, sărbătorită într-un mod inedit de familia regală: Vor porni într-o călătorie simbolică (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită într-un mod inedit de familia regală. Principesa Margareta, Principele Radu împreună cu Principesa Maria şi Principele Nicolae au plecat de la Gara Regală Băneasa spre Gara din Sinaia. Alături ei sunt invitaţi şi Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana a României şi soţul ei. Iar de 1 decembrie Alteţele Regale vor lua parte la un drum simbolic. În plus, oficialii familiei regale îl vor reprezenta pe Regele Mihai 1 la ceremonia anuală în onoarea corpului Diplomatic, organizată la Castelul Peleş.

Călătoria simbolică pe care reprezentanţii Familiei Regale au ales să o facă pentru a marca Ziua Naţională a României a durat două ore. De la Bucureşti până la Sinaia Principesa Margareta şi Principele Radu au luat prânzul alături de 40 de invitaţi.

”O să fie foarte multe persoane în tren, copii, bătrâni, diplomaţi , familia mea. Buzău, Râmnicu Sărat, Ploieşti , Focşani. Coborâm şi persoanele care sunt acolo vor veni în tren şi acem schimb de prieteni, de echipe, oameni politici”, a anunțat Principesa Margareta.

Printre cei care au călătorit alături de Principesa margareta şi Principele Radu se numără şi Principesa Maria , Principele Nicolae, dar şi 6 ambasadori.

”Călătoria aceasta înseamnă pentru noi o ocazie minunată că suntem cu familia regală, profităm de acest tren care este extrem de frumos şi participăm la recepţia anuală , oferită de familia regală. Eu , care vin dintr-o taţă monarhică, este un prilej bun pentru a întări relaţiile între cele două familii”, a declarat ambasadorul Spaniei la București, Ramiro Fernandez Bachiller.

Cei mai nerăbdători pentru a pleca spre Sinaia au fost copii şi vârstnicii din cadrul fundaţiei conduse de Principesa Margareta.

Familia Regală se va întoarce în capitală pe 1 Decembrie, după ce va lua parte va mai multe ceremonii organizate la castelul Peleş cu ocazia zilei Naţionale a României.

Traseul trenului regal de Ziua Națională


Citeşte mai multe despre:   ziua nationala,   Familia Regala