Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ziua Regalității, sărbătorită duminică printr-un maraton,un semimaraton și un cros

Ziua Regalității, sărbătorită duminică printr-un maraton,un semimaraton și un cros

Un articol de: - 09 Mai 2015, 21:26
Foto: romaniaregala.ro Eveniment

Ziua Regalității (10 mai) va fi sărbătorită în Capitală printr-un maraton pe distanța de 42 de kilometri, un semimaraton de 21 de kilometri şi un cros de 10,5 kilomet.

Startul celor trei probe se va da la Palatul Elisabeta, inițiatorul fiind chiar Principele Nicolae. Traseul celor trei probe va fi Arcul de Triumf, Piaţa Regelui, Piaţa Victoriei, Statuia Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, aleile din Parcul Herăstrău, Pod Băneasa, Casa Presei și Palatul Elisabeta.

Prin cele trei evenimente se urmărește promovarea sportului în rândul copiilor.

La sfârșitul celor trei probe, la care vor putea participa cel mult 500 de persoane, la palatul Elisabeta va avea loc și o festivitate de premiere, în prezența principesei Margareta și a principesei Maria.

Tot duminică, În Piața palatului Regal din București va avea loc o ceremonie de depunere a coroanelor la statuia Regelui Carol I. Evenimentele se vor încheia cu un Garden Party, eveniment organizat pentru a șasea oară consecutiv.

Potrivit unui comunicat remis Mediax , de către biroul de presă al Regelui Mihai I, este “prima sărbătoare naţională de 10 mai, din 1947 încoace".

"României i-au trebuit 67 de ani şi 112 zile pentru a reveni la sărbătoarea naţională de 10 Mai. Evenimentul, devenit tradiţie, va aduce împreună şase mii de invitaţi, din toate judeţele ţării şi din Republica Moldova, printre care personalităţi ale autorităţii politice centrale şi locale, personalităţi ale mediilor academic, cultural, ştiintific şi politic, personalităţi ale societăţii civile şi mediului de afaceri, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai clerului", se arată în comunicat citat.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe 22 aprilie propunerea legislativă privind proclamarea zilei de 10 Mai sărbătoare naţională, fiind ziua care marchează trei momente istorice, începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării.

Citeşte mai multe despre:   capitala,   maraton
 
Loading...