Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe 100 de miliarde de euro pentru relansarea economiei Franței. Ce sectoare au nevoie imediată de ajutor

100 de miliarde de euro pentru relansarea economiei Franței. Ce sectoare au nevoie imediată de ajutor

Un articol de: Andrei Ștefan - 03 Sep 2020, 11:04
100 de miliarde de euro pentru relansarea economiei Franței. Ce sectoare au nevoie imediată de ajutor foto: Pixabay Externe

Guvernul francez va demara un plan de stimulare a economiei, în valoare de 100 de miliarde de euro, în încercarea de a reduce impactul economic al crizei generate de COVID-19.

Sume mari vor fi distribuite pentru investiţii publice, subvenţii şi reduceri de taxe, notează Reuters.

 

Franța încearcă relansarea economiei cu 100 de miliarde de euro

 

Planul prevede alocarea a 35 de miliarde de euro pentru ca economia să devină mai competitivă, 30 de miliarde de euro pentru energii prietenoase cu mediul şi 25 de miliarde de euro pentru susţinerea locurilor de muncă, susțin oficialii înaintea prezentării oficiale a planului, de joi seara.

Astfel, Franţa injectează mai mulţi bani publici în economie, ca procentaj din PIB, decât orice altă mare ţară europeană.

 

Sectoarele economiei Franței care au nevoie imediată de ajutor

 

Sectorul transporturilor va primi 11 miliarde de euro, din care 4,7 miliarde de euro vor viza reţeaua de căi ferate, iar eficientizarea energetică a clădirilor va primi patru miliarde de euro pentru clădirile publice şi două miliarde de euro pentru locuinţe.

Industria hidrogenului, considerate un element crucial în tranziţia de la combustibilii fosili, va primi două miliarde de euro. Un alt miliard de euro va fi oferit pentru proiecte industriale, inclusiv 600 milioane de euro pentru a ajuta firmele să îşi aducă uzinele din străinătate înapoi în Franţa.Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Pe ansamblu, aproximativ 80 de miliarde de euro din costul total al planului vor afecta în mod direct deficitul bugetar, iar subvenţiile de la UE vor reprezenta 40 miliarde de euro, mai precizează oficialii de Reuters.

Președintele Emmanuel Macron speră să readucă economia țării pe linia de plutire până în 2022. În acest an, Franța ar urma să înregistreze cea mai gravă recesiune de după cel de Al Doilea Război Mondial.

 

Revenire puternică a pandemiei de COVID-19 în Franța

 

Franța se confruntă cu o revenire în forță a pandemiei de coronavirus.

Zilele trecute, peste 5.400 de cazuri noi de infecție cu coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Franța

17 departamente sunt considerate acum într-o situație de „ vulnerabilitate ridicată ”. Cinci sunt în Ile-de-France (Paris, Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis, Val-de-Marne și Val d'Oise) și patru în regiunea Provența-Alpi-Coasta de Azur (Alpi -Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var și Vaucluse). Celelalte zone în cauză sunt Gironde, Hérault, Loiret, Rhône, Sarthe și, Outremer, Guyana, Martinica și Guadelupa.

 

Purtarea măștii de protecție, obligatorie în toate spațiile deschise din Paris

 

Reamintim că premierul francez Jean Castex a anunțat joi, 27 august, extinderea obligației de a purta masca în toate spațiile deschise din Paris, după ce numărul de infectări cu COVID-19 a atins cote alarmante. Măsura este menită să prevină un nou val de infectări în Capitală și în regiunea Ile-de-France.

"Parisul este considerat unul dintre principalele focarele de coronavirus, trebuie să luăm măsuri. Virusul se răspândește în toată țara. Răspândirea epidemiei poate fi exponențială dacă nu reacționăm rapid”, își justifică prim-ministrul decizia.

Citeşte mai multe despre:   Franța