Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Legea marțială. Aproximativ 100 de ruși n-au fost lăsați să intre în Ucraina, în primele 24 de ore de controale! Cum răspunde Rusia

Legea marțială. Aproximativ 100 de ruși n-au fost lăsați să intre în Ucraina, în primele 24 de ore de controale! Cum răspunde Rusia

Un articol de: B1.ro - 01 Dec 2018, 14:52
Legea marțială. Aproximativ 100 de ruși n-au fost lăsați să intre în Ucraina, în primele 24 de ore de controale! Cum răspunde Rusia sursă foto: 02varvara.wordpress.com Externe

Cetățenii ruși care vor să intre în Ucraina încep deja să resimtă pe propria piele restricțiile impuse de Kiev, după ce Guvernul ucrainean a anunțat că, în primele 24 de ore de controale la frontieră, aproximativ 100 de ruși n-au fost lăsați să treacă granița, anunță Agerpress citând agenția de presă DPA.

Motivele care au stat la baza deciziilor de interzicere au variat, potrivit unui purtător de cuvânt al patrulelor de grăniceri. Dacă unii dintre ruși au fost interziși pentru că nu au oferit explicații clare privind călătoria lor, alții n-au fost lăsați să intre pentru că aveau asupra lor doar acte de identitate rusești, nu și pașapoarte corespunzătoare.
De partea cealaltă, nici Federația Rusă nu s-a lăsat mai prejos, astfel că, la rândul său, a interzis intrarea în țară pentru 40 de cetățeni ucraineni.

Evenimentele vin în contextul relațiilor tot mai tensionate dintre Kiev și Moscova, după ce săptămâna trecută, în strâmtoarea Kerci, paza de coastă rusă a sechestrat trei nave ucrainene. Drept răspuns, aparatul de stat din Ucraina a instaurat o lege marțială parțială, valabilă pentru o perioadă de 30 de zile. În acest sens, cât timp actul normativ este în vigoare, Ucraina le interzice accesul în țară tuturor cetățenilor ruși, cu vârste cuprinse între 16 și 60 de ani.

Ba mai mult, interdicția se răsfrânge și asupra rușilor cu reședința în alte țări, după ce un profesor, care lucrează la o universitate germană, a notat pe Facebook că i s-a interzis să ajungă la o conferință în Kiev. Totodată, au fost raportate cazuri de femei rusoaice cărora le-a fost interzisă intrarea pe teritoriul ucrainean, după ce li s-a spus că nu au suficiente fonduri.

Sursa citată mai scrie că Mihail Fedotov, președintele Consiliului pentru Drepturile Omului din Rusia, a făcut apel către omologul său ucrainean, Liudmila Denisova, în vederea ridicării de către Ucraina a acestor restricții.

Citeşte mai multe despre:   Ucraina,   Rusia,   legea martiala