Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe 103 ani de la naşterea lui John F.Kennedy şi peste jumătate de veac de teorii privind asasinarea sa (FOTO, VIDEO)

103 ani de la naşterea lui John F.Kennedy şi peste jumătate de veac de teorii privind asasinarea sa (FOTO, VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 29 Mai 2020, 09:05
103 ani de la naşterea lui John F.Kennedy şi peste jumătate de veac de teorii privind asasinarea sa (FOTO, VIDEO) Foto: Hepta Galerie foto (4) Externe

Pe 29 mai 2020 preşedintele SUA John F.Kennedy ar fi împlinit 103. N-a apucat însă nici aniversarea de 46 de ani. Pe 22 noiembrie 1963 a fost asasinat şi a intrat în istorie cu pecetea celei mai misterioase morţi a unui şef de stat contemporan.

 

Valuri de teorii conspiraţioniste

 ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

Asasinarea președintelui John F.Kennedy a generat mai multe teorii ale conspirației decât oricare crimă din istorie. Al 35-lea președinte SUA a fost împușcat pe când efectua un tur într-o mașină decapotabilă, alături de soția sa, Jacqueline, spre stupoarea întregii audienţe care scanda urale.

Cum Lee Harvey Oswald, suspectul principal, a fost împușcat la rândul său, procesul și mărturia sa ce ar fi putut fi vitale, nu au mai avut loc. La ora actuală, Mai mult, conform unui studiu, 80% dintre americani nu mai cred varianta oficială, potrivit căreia Lee Harvey ar fi fost ucigașul lui JFK, deoarece „teoria glonțului magic” spune că era puțin probabil ca un singur cartuş să treacă prin doi oameni.

Astfel, o comisie a concluzionat că au existat 2 trăgători și că fuseseră 4 gloanțe (3 trase de Oswald, si unul de un trăgător neidentificat, de pe locul numit „colina înverzită”).

Mai mult, misterul s-a adâncit după ce limuzina cu care se deplasase președintele a fost imediat spălată meticulos în loc să fie supusă investigaților criminalistice. Chiar şi fotografiile autopsiei lui Kennedy au dispărut, iar zonele adiacente accidentului nu au fost sigilate…

S-a speculat că e mâna mafiei, a extremei dreapta, a CIA şi FBI, a lui Fidel Castro, chiar şi ufologii au speculat că asasinatul e legat de ascunderea legăturilor cu extratereştri. Au curs tone de cerneală scrindu-se despre asasinarea preşedintelui american şi nici măcar în 2017 când zeci de mii de documente au fost desecretizate, nu s-a aflat nimic... 

Asasinarea lui John F.Kennedy, Dallas, 1963

Blestemul familiei Kennedy

 

Se vorbeşte însă din 1963 încoace de blestemul familiei Kennedy. Dacă la început părea o simplă speculaţie, în timp, periodic, câte un membru al celebrului clan de politicieni americani, a apărut la rubrica accidente sau decese. În America era chiar o zicală  celebră: să nu urci în avion cu un membru al familiei Kennedy!

Primul din lungul şir de victime a fost chiar fratele preşedintelui asasinat, Robert F. Kennedy. Numit Procuror General al SUA chiar de J.F.K., în 1960, Robert a fost împuşcat în Los Angeles, în 1968, la scurt timp după ce şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia ţării.

În 1973, Edward Jr., fiul de 12 ani al lui Ted Kennedy, a pierdut un picior din cauza unui cancer de os.

În 1984, David Kennedy, unul din fii lui Ethel și Robert Kennedy, a murit într-un hotel din Florida după o supradoză.

Michael Kennedy, un alt fiu al lui Robert Kennedy, a murit în 1997 într-un accident de schi în ajunul Anului Nou, în Colorado.

Fiul lui JFK, John F. Kennedy Jr a murit în 1999, în timp ce pilota un avion de mici dimensiuni, deasupra Atlanticului, în largul statului Massachusetts.

În august 2019, la doar 22 de ani, murea învăluită de mister Saoirse Kennedy Hill,  nepoată a lui Robert F. Kennedy, fost Procuror General al SUA și fratele președintelui asasinat în 1963.

Nu mai departe de aprilie 2020, Maeve Kennedy a fost găsită moartă în râul Chesapeake din Statele Unite. Maeve era fiica lui Kathleen Kennedy, fost guvernator al statului Maryland și nepoata lui Robert F. Kennedy…

Legenda spune că blestemul a fst deschis chiar de Joseph Kennedy, patriarhul acestei familii, descendent al unor imigranți irlandezi ce a făcut avere din afaceri imobiliare și comerțul cu whisky în timpul prohibiției americane. El însuşi a murit pe front în 1944, pilotând un avion de bombardament, în Franţa. 

Clanul Kennedy în 1937. Joe Kennedy, Ambasador al SUA în Marea Britanie, John F. Kennedy (22 ani) , Rosemary Kennedy (19 ani) , Robert Kennedy (17 ani) And Edward Kennedy (6 ani)

Clanul Kennedy în 1937. Joe Kennedy, Ambasador al SUA în Marea Britanie, John F. Kennedy (22 ani) , Rosemary Kennedy (19 ani) , Robert Kennedy (17 ani) And Edward Kennedy (6 ani)

Citeşte mai multe despre:   John F.Kennedy ,   SUA