Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe 4.400 de imigranți au intrat vineri în Ungaria

4.400 de imigranți au intrat vineri în Ungaria

Un articol de: - 19 Sep 2015, 09:12
4.400 de imigranți au intrat vineri în Ungaria Foto: romanialibera.ro Externe

Un responsabil de la Budapesta a anunțat că peste 4.000 de imigranți au intrat vineri în Ungaria și că închiderea graniței croato-ungare urma să fie terminată la miezul nopții, informează AFP, citată de Agerpres.

3.000 de imigranți au ajuns pe teritoriul ungar până la lăsarea srrii, dar numărul lor a ajuns la 4.400  până la ora locală 22.00, a informat Gyorgy Bakondi, consilier în cadrul guvernului.

Acesta a mai susținut că la granița croato-ungară gardul a fost amplasat pe o lungime de 28 de kilometri din cei 41 de kilometri, cât au fost prevăzuți. Lucrarea urma să fie terminată până la miezii nopți, la ea contribuind 500 de soldați.

El s-a mai referit și la un tren croat, care a transportat 800 de migranți în Ungaria și care a fost însoțit de 40 de polițiști croați înarmați, catalogându-l drept "incident de frontieră fără exemplu".

Autoritățile ungare le-au acuzat pe cele croate că încurajează imigranții să treacă ”ilegal” granița sa. La rândul ei, Croația a afirmat că a ajuns la un acord cu Budapesta pentru ca Ungaria să permită tranzitul migranților "vulnerabili".

Croația a devenit noua rută de exil pentru imigranți după închiderea completă a graniței sârbo-ungare.

Citeşte mai multe despre:   Ungaria,   Croatia,   Serbia,   imigranti,   refugiati