Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | India: 5.000 de vagoane de tren, transformate în spitale mobile și centre de carantină (VIDEO)

CORONAVIRUS | India: 5.000 de vagoane de tren, transformate în spitale mobile și centre de carantină (VIDEO)

Un articol de: Andrei Ștefan - 10 Apr 2020, 11:36
CORONAVIRUS | India: 5.000 de vagoane de tren, transformate în spitale mobile și centre de carantină (VIDEO) Foto: Hepta - DPA Images / Amrit Jai Kishan Galerie foto (3) Externe

Căile Ferate Indiene continuă măsurile de ajutor în lupta cu pandemia de COVID-19.

După ce, până în prezent, compania a produs peste 6 milioane de măști de protecție și 40.000 de litri de dezinfectant, aceasta se reorientează acum către un alt tip de ajutor, acela de a transforma cel puțin 5.000 de vagoane în adevărate spitale mobile.

Decizia a fost luată deoarece măsurile de izolare au scos din uz aproape 70.000 de km de cale ferată.

Reţeaua de cale ferată din India este a patra companie de profil din lume ca mărime şi reprezintă cel mai mare angajator din ţară.

Până acum, compania, care număra aproximativ 1 milion de muncitori, transporta 23 de milioane de pasageri pe zi și gestiona 20.000 de trenuri, deservind 7.349 de gări din întreaga ţară, arată CNN.

 

Pentru prima dată în 167 de ani, Indian Railways și-a încetat total operațiunile de transport pasageri

 

Așadar, vagoanele de tren vor suferi o transformare radicală, urmând să aibă paturi și aparatură medicală. Singurele trenuri care au mai rămas în uz sunt marfarele.

 

Cele 5.000 de vagoane vor staționa în 130 de gări și vor avea paturi pentru 40.000 de persoane. Alte 15.000 vor putea fi transformate la cerere, în centre de carantină, pentru a mai prelua din pacienții din spitalele aglomerate.

 

Reducerea poluării în India are efecte uimitoare

 

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, locuitorii din nordul statului Punjab, India, au putut să vadă munții Himalaya cu ochiul liber, aflați la mai bine de 160 de kilometri distanță.

Totul se datorează reducerii poluării, ca urmare a restricțiilor impuse.

Delhi a înregistrat o reducere de 44% a nivelului de poluare a aerului cu PM10 în prima zi a restricțiilor, iar calitatea aerului din ultimii ani s-a îmbunătățit considerabil, transmite CNN.

India a raportat oficial foarte puține cazuri de infecție cu noul coronavirus, comparativ cu populația actuală (doar 6,771 de persoane infectate și 177,584 de teste efectuate pentru depistarea virusului, raportate la o populație de aproape 1,4 miliarde de oameni).

Mai mult, corespondenții BBC au evidențiat că situaţia din India nu arată foarte bine, iar totul se poate transforma într-o tragedie de proporții colosale, dacă situaţia pandemiei de coronvirus se va înrăutăţi, luând în calcul numărul uriaș de locuitori ai țării. Distanțarea socială este un lux pe care nu mulți și-l pot permite, lucru de care sunt private mai ales pentru milioanele de oameni săraci care locuiesc în cartiere aglomerate și trebuie să muncească zilnic pentru a asigura hrana familiilor lor.

Pandemia de coronavirus afectează în acest moment 210 state și teritorii, peste 1,6 milioane de oameni fiind depistați pozitiv. Numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19 se apropie de pragul de 96.000. Alți aproape 50.000 sunt în stare gravă sau critică, dar 356.600 de oameni au fost declarați vindecați.

Cele mai multe cazuri au fost raportate în Statele Unite, SpaniaItaliaGermania și Franța, iar cele mai multe decese în Italia, Statele Unite, Spania și Franța.

 

Citeşte mai multe despre:   India,   coronavirus,   COVID-19