Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Andy Jassy, noul CEO Amazon

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Andy Jassy, noul CEO Amazon

Un articol de: Irina Mina - 04 Feb 2021, 14:27
5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Andy Jassy, noul CEO Amazon Foto: Hepta Externe

Jeff Bezos renunță la funcția de șef Amazon la sfârșitul acestui an și predă frâiele unui director al companiei pe care puțini oameni îl vor recunoaște. Cu toate acestea, Andy Jassy, ​​în vârstă de 53 de ani, este considerat un confident apropiat al lui Bezos și a contribuit la succesul firmei din ultimii ani.

Care sunt cele 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Andy Jassy

 

Iată cinci lucruri despre noul CEO Amazon pe care s-ar putea să nu le știți:

A fost la Amazon încă din primele zile

 

Andy Jassy, ​​care a crescut în Scarsdale, statul New York, s-a alăturat Amazonului în 1997, la trei ani de la înființare.

„Am susținut ultimul examen final la Harvard Business School, prima vineri din mai 1997 și am început Amazonul lunea viitoare”, a spus Jassy într-un podcast HBS în septembrie.

"Nu, nu știam care va fi meseria mea sau care va fi titlul meu. Era foarte important pentru oamenii din Amazon să vin luni în acea zi".

După ce a lucrat ca asistent tehnic al lui Bezos, a înființat în 2006 divizia de cloud computing a companiei, Amazon Web Services (AWS), care a avut un mare succes sub conducerea sa.

Jassy a fost considerat un potențial succesor al lui Jeff Bezos de ceva timp, dar a fost declarat moștenitor de Washington Post în septembrie, când Jeff Wilke, șeful afacerii de consum Amazon, a anunțat că se va retrage.Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

Andy Jassy a susținut cauzele sociale

 

Spre deosebire de Bezos, Jassy se pronunță ocazional asupra problemelor sociale. În septembrie, el a scris pe Twitter despre necesitatea răspunderii poliției după ce Breonna Taylor, o femeie de culoare, a fost împușcată fatal în casa ei de polițiști în timpul unui raid greșit.

"Dacă nu răspundeți de poliție pentru uciderea oamenilor de culoare, nu vom avea niciodată dreptate și schimbare", a spus el.

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Andy Jassy, noul CEO Amazon

De asemenea, susține drepturile LGBTQ și reforma imigrației, dar a atras controverse pentru apărarea vânzărilor de software de recunoaștere facială Amazon către poliție și guvernele străine.

Abordând preocupările etice anul trecut, el a declarat pentru Frontline că persoanele care au folosit tehnologia trebuie să fie responsabile pentru aceasta, „iar dacă o folosesc iresponsabil, trebuie să fie răspunzătoare”.

El a ajutat la transformarea echipei cloud a Amazonului într-un Goliat

 

Nu este un secret faptul că Amazon Web Services este motorul de profit al Amazon, iar Andy Jassy a avut un rol esențial în succesul său.

Acum are o cotă dominantă de 30% din piața cloud, oferind stocare de date pentru McDonald's și Netflix.

Dar AWS se confruntă, de asemenea, cu o concurență crescândă din partea altor giganți proprietari Google, Alphabet și Microsoft.

Tom Johnson, director de transformare la Mindshare Worldwide, a declarat: "Istoricul lui Jassy în conducerea AWS arată cât de de sus sunt aceste servicii pentru strategia de afaceri Amazon."

Iubește muzica și sportul

 

Jassy, ​​care este căsătorit și are doi copii, este un mare fan al muzicii. La evenimentele principale, o formație live l-a susținut și el ajută la alegerea melodiilor redate.

De asemenea, a condus o formație în Boston înainte de a se alătura Amazonului și spune că are o „pasiune specială” pentru descoperirea de noi artiști.

"De când eram tânăr, participam la numeroase concerte. În liceu, eram foarte interesat de Rolling Stones, Bruce Springsteen, Elvis Costello și Traffic", a spus el pentru CRN în 2019.

"În facultate, Guns N 'Roses and the Cult. Post-college, Black Crowes, Alice in Chains, Soundgarden, Pearl Jam, Nirvana, Shawn Mullins, Willy Porter și Shawn Colvin au sărit pe lista respectivă."

De asemenea, este un iubitor de sport și are o participație minoritară la echipa sa locală de hochei, Seattle Kraken, alături de producătorul de film Jerry Bruckheimer și de investitorul miliardar David Bonderman, scrie BBC.

Se estimează că averea sa valorează 394 milioane de dolari

 

Munca grea a lui Jassy la Amazon a dat roade și a avut o avere estimată la 394 milioane de dolari în noiembrie 2020.

Nu este clar care va fi remunerația sa în calitate de director executiv al Amazon, dar este probabil să fie de multe ori mai mare decât cea pe care o ia în prezent.

Potrivit unui profil din Business Insider anul trecut, Jassy era foarte apreciat de colegii săi. Dar nu a ajuns unde este, fiind frumos.

"Dacă nu sunteți pregătit pentru o întâlnire cu el ... și mai ales dacă încercați să mascați această lipsă de pregătire cu o vorbire lină, el va ști și o va clarifica", a declarat Scott Chancellor, un fost director AWS portalul de știri.

Citeşte mai multe despre:   Andy Jassy,   Jeff Bezos,   Amazon