Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe 5 români opriți la graniță, în timp ce încercau să intre în Germania cu acte false

5 români opriți la graniță, în timp ce încercau să intre în Germania cu acte false

Un articol de: Beatris Ionita - 07 Iun 2020, 11:07
5 români opriți la graniță, în timp ce încercau să intre în Germania cu acte false Externe

5 români au fost prinși, joi, în timp ce încercau să traverseze frontiera austriacă spre Germania cu documente de muncă falsificate, în încercarea de a încălca restricțiile de călătorie valabile până pe 15 iunie.

 

Un cuplu de români încerca să pătrundă pe teritoriul Germaniei cu acte false

 


La punctul de verificare de la Walserberg, poliția de frontieră a descoperit că, un cuplul care se afla într-o mașină a prezentat acte de identitate românești și contracte de muncă, iar la o verificare mai amănunțită a reieșit că documentul de angajare era expirat și plin de greșeli, iar actele soției sale erau falsificate. Bărbatul a recunoscut că a cumpărat actele false pentru soția sa. Ofițerii le-au confiscat documentele și i-au trimis înapoi în Austria. Asupra lor s-a început o anchetă pentru deținere de acte false, scrie pnp.de.

 

Alți trei români au încercat să treacă frontiera cu documente de muncă falsificate 

 

Alți 3 români au fost opriți la punctul de control al autostrăzii Walserberg. Bărbați se aflau mașină cu înmatriculată în România și au pretins că sunt angajați la o companie din Olanda și au prezentat contractele de muncă.

La o inspecție mai atentă, poliția federală a observat că contractele nu sunt originale și au luat legătura cu angajatorul. Compania exista de fapt, dar nu aștepta niciun lucrător din România.

 A cumpărat un pepene de la supermarket. A ajuns acasă, l-a despicat şi a trăit un şoc: ce a găsit în interior a speriat-o!

 

41 de lucrători din Germania au fost confirmați cu noul coronavirus

 

 

41 de angajați români la o companie de prelucrare a cărnii din landul german Bavaria au fost confirmați cu noul coronavirus, însă cei mai mulți dintre aceștia prezintă simptome ușoare ale bolii sau sunt asimptomatici, a transmis sâmbătă, MAE.

Jurnaliștii germani descriu condițiile proaste de cazare, în spații comunede locuit. Ministerul Sănătății din Schleswig-Holstein a anunțat, de asemenea, că forța de muncă a tuturor abatoarelor din stat va fi testată pentru noul coronavirus.

Potrivit presei din Germania, ministrul Muncii, Hubertus Heil (SPD), le-a cerut colegilor din țară să controleze strict siguranța muncii pentru lucrătorii sezonieri din agricultură și industria cărnii, din cauza mai multor focare de COVID-19.

Trebuie acordată o atenție deosebită situației în spațiile de cazare colective și modului în care se desfășoară transportul de persoane”.

 

Germania a impus resticții de călătorie din cauza pandemiei de coronavirus

 

Guvernul german a impus restricţii de călătorie pentru limitarea răspândirii coronavirusului, însă permite intrarea în ţară a muncitorilor străini, care lucrează în agricultură, la recoltatul fructelor şi legumelor, dar și a celor care fac dovada unui contract de muncă.

Ministerul german a ajuns la un acord pentru a permite aducerea în țară a unui număr de până la 40.000 de muncitori sezonieri în sectorul agricol, care să fie supuşi unui examen medical, să păstreze distanţa socială la locul de muncă, iar spaţiile de cazare să găzduiască doar jumătate din numărul obişnuit de persoane.

 

Citeşte mai multe despre:   Germania