Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Spania: Numărul deceselor crește cu 757 de persoane în 24 de ore, ajungând la un total de 14.555

CORONAVIRUS | Spania: Numărul deceselor crește cu 757 de persoane în 24 de ore, ajungând la un total de 14.555

Un articol de: Andrei Ștefan - 08 Apr 2020, 12:44
CORONAVIRUS | Spania: Numărul deceselor crește cu 757 de persoane în 24 de ore, ajungând la un total de 14.555 FOTO: Hepta Externe

Potrivit celor mai recente date din Spania, 757 de persoane infectate cu coronavirus și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, numărul total ajungând la 14.555, deși tot mai mulți indicatori, inclusiv numărul de înmormântări, indică faptul că cifra reală este mult mai mare.

Spania este a doua cea mai afectată țară din lume de COVID-19, după SUA.

 

Decesele cauzate de noul coronavirus au crescut în Spania pentru a doua zi consecutiv.

 

În ultimele două zile, s-au înregistrat creșteri semnificative ale numărului deceselor, după 4 zile în care se înregistra o scădere constantă pe acest segment, iar țara dădea semne de încetinire a răspândirii pandemiei. Miercuri, nu se mai poate atribui „efectul de weekend” datelor actuale (în general, în zilele de marți, există întotdeauna o „raportare artificială”, în sensul în care „efectul de weekend” provoacă o creștere a datelor, decesele acumulate sâmbătă și duminică nefiind contorizate).

Sunt 146.690 de cazuri confirmate cu coronavirus în total. Dintre cele 84.114 cazuri actuale, 7069 se află în stare critică.

 

Cu toate acestea, miercuri a fost ziua cea mai încărcată de speranță.

 

4.813 persoane au fost oficial declarate vindecate, aproape de două ori mai mult decât marți. Cifra totală atinge 48.021, 32,7% din totalul persoanelor confirmate pozitiv cu coronavirus

În raportul pe care Ministerul Sănătății l-a publicat miercuri, pentru prima dată nu se face numărarea tuturor unităților de Terapie Intensivă. A fost publicată o cifră eterogenă, deoarece în timp ce unele comunități autonome au raportat cazurile acumulate de la începutul crizei, altele au transmis numărul de pacienți din unitățile de terapie intensivă, reducând numărul de decese. Din același motiv, numărul de spitalizați nu a fost publicat, fiind cel pe care epidemiologii l-au privit cel mai aproape de realitate.

 

Madrid, epicentrul pandemiei de COVID-19 în Spania.

 

Aici sunt raportate aproximativ 65% din decesele semnalate în întreaga ţară şi aproximativ 40% dintre cazurile confirmate de contagiere. La fiecare sfert de oră, mașinile mortuare opresc în fața crematoriului de la cimitirul Almudena din Madrid, iar două partinoare sunt folosite că morgi temporare - numărul inmormantarilor din aceste zile este de două sau chiar trei ori mai mare că de obicei.

În acest context, Spania anunță lansarea unei aplicații pentru telefoanele mobile, prin care cetățenii vor putea fi localizați, astfel încât deplasările inutile să fie depistate rapid.

Ministerul Economiei din Spania, condus de Nadia Calvidno, prin departamentul de digitalizare și inteligență artificială, a declarat că aplicația va permite autorităților din domeniul sănătății să își localizeze toți cetățenii în „scopul de a verifica dacă aceștia se află în comunitatea din care afirmă că fac parte”, notează El Pais.

De asemenea, noua aplicaţie va permite utilizatorilor prin intermediul unui chestionar să indice simptomele pentru COVID-19 (tuse, febră, dificultăţi respiratorii, dureri musculare), să le evalueze cu regularitate şi să primească - în funcţie de rezultate - instrucţiuni şi recomandări adaptate pentru fiecare caz.

Problema aplicației ar fi că nu poate controla veridicitatea datelor privind locația cetățenilor cât timp este închisă, aceasta putând localiza utilizatorii doar dacă aceștia permit activarea funcției de geolocalizare.

Spania va începe testarea în masă a populației. Până în prezent, pe teritoriul țării s-au efectuat 355,000 de teste de depistare a noului coronavirus.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   coronavirus decese,   coronavirus europa,   Spania