Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe A fost descoperit un fişier ascuns care stochează informaţii GPS pe iPhone 4 şi iPad 3G

A fost descoperit un fişier ascuns care stochează informaţii GPS pe iPhone 4 şi iPad 3G

Un fişier care înregistrează în secret informaţii privind localizarea geografică a utilizatorului a fost descoperit pe iPhone 4 şi iPad 3G, arată The New York Times.

Defecţiunea legată de confidenţialitatea datelor private a fost descoperită de doi programatori, Alasdair Allan şi Pete Warden, care au prezentat problema în cadrul conferinţei "O'Reilly Where 2.0" din San Francisco.

Fişierul numit "consolidated.db" stochează datele GPS de pe dispozitivele 3G produse de Apple şi este actualizat în mod constant cu poziţia geografică a utlizatorului. În momentul în care un utilizator sincronizează un iPhone sau un iPad 3G, informaţia stocata pe telefon este trimisă aplicaţiilor iTunes.


Foto: bits.blogs.nytimes.com (înregistrare de pe iPhone 4 între New York şi Washington)

"Prezenţa acestor date pe iPhone, iPad şi în fişierele de backup are implicaţii legate de securitate şi confindeţialitate", a declarat Alasdair Allan.

Peter Warden şi Alasdair Allan au contactat echipa responsabilă de securitate a Apple însă, deocamdată nu au primit niciun răspuns.

Warden a creat o aplicaţie gratuită ce poate fi folosită de orice utilizator, pentru a vizualiza datele colectate prin intermediul dispozitivului IOS pe care îl posedă. Odată instalată, aplicaţia afişează pe o hartă datele înregistrate şi stocate despre deplasările precedente.

Potrivit programatorilor, nu există motive de îngrijorare, deocamdată. Allan susţine că "rămâne de văzut modul în care Apple are gând sau nu să folosească aceste date".

Christopher Vance, un expert în criminalistica digitală specializat pe telefonae mobile, a declarat că fişierul stochează mai multe feluri de informaţii legate de localizare de pe telefonul utilizatorului. Ca de exemplu: locaţia celui mai apropiat releu de telefonie mobilă, precum şi reţelele WiFi din apropiere.

Discuţie despre descoperirea fişierului ascuns pe iPhone 4


Citeşte mai multe despre:   descoperire,   utilizatori