Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe A mai MURIT un om al PĂCII! Unul dintre cei mai apreciaţi GÂNDITORI ai secolului ne-a părăsit (FOTO)

A mai MURIT un om al PĂCII! Unul dintre cei mai apreciaţi GÂNDITORI ai secolului ne-a părăsit (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 27 Mai 2018, 14:10
Externe

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați gânditori francezi împotriva violenţei, războiului şi totalitarismului, Pierre Hassner, s-a stins din viață, sâmbătă, la Paris, a anunţat Institutul de Studii Politice de la Paris citat de Agerpres.

Gânduri emoţionante pentru Pierre Hassner, care s-a stins astăzi”, a scris IEP pe contul său de Twitter. “Specialist eminent în relaţii internaţionale, el şi-a petrecut întreaga carieră la CERI (Centrul de Studii şi Cercetări Internaţional) şi de Stiinţe Politice şi a fost un observator subtil al scenei mondiale”, a precizat institutul parizian.

Născut la Bucureşti, în România, într-o familie de evrei care au trecut la catolicism pentru a se proteja de persecuţiile din ce de-al Doilea Război Mondial, el a emigrat în 1948 la Paris unde a urmat cursurile Şcolii Normale Superioare (ENS) înainte de a se dedica filosofiei în 1955.

În ultima sa lucrare, ‘La Revanche des passions : métamorphoses de la violence et crises du politique’ (Fayard, 2015), el a abordat reîntoarcerea la pasiunile identitare. 

Citeşte mai multe despre:   doliu,   deces,   Pierre Hassner
 
Loading...