Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe DOLIU în SUA: A MURIT picolo-ul care i-a susținut capul lui Robert F. Kennedy când acesta a fost împușcat (FOTO)

DOLIU în SUA: A MURIT picolo-ul care i-a susținut capul lui Robert F. Kennedy când acesta a fost împușcat (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 05 Oct 2018, 14:36
DOLIU în SUA: A MURIT picolo-ul care i-a susținut capul lui Robert F. Kennedy când acesta a fost împușcat (FOTO) Externe

Juan Romero, picolo-ul care apare într-o fotografie celebră ţinându-i capul lui Robert F. Kennedy, pe 5 iunie 1968, când politicianul american a fost împușcat în cap, a încetat din viaţă, la vârsta de 68 de ani, anunţă npr.org.

Un prieten al lui Romero, Rigo Chacon, a declarat pentru Los Angeles Times că acesta a murit luni, în urma unui atac de cord pe care l-a suferit cu câteva zile mai devreme.

Juan Romero avea 17 ani când senatorul american Robert F. Kennedy a fost împușcat în cap la Los Angeles, pe 5 iunie 1968, în fața Hotelului Ambasador. O zi mai târziu, pe 6 iunie, Kennedy a decedat, potrivit reporteronline.net.

Romero a povestit care au fost utimele cuvinte ale senatorului.

Bărbatul a spus că își dorise foarte mult să-l cunoască pe Robert F. Kennedy, așa că l-a așteptat la ieșirea din hotel. 
„Îmi amintesc că mi-am întins cât de mult am putut mâna și el mi-a strâns-o”, a povestit Romero la NPR’s Morning Edition. „Când mi-a dat drumul, cineva l-a împușcat”. Tânărul l-a prins pe Kennedy și amândoi s-au prăbușit pe trotuar.

Jurnaliștii prezenți la fața locului la momentul tragediei l-au surprins pe Juan Romero în momentul când îi susținea capul lui Robert F. Kennedy. Deși grav rănit la cap și sângerând, senatorul voia să știe ceva.

(Foto: npr.org)

„Am îngenuncheat lângă el și i-am văzut buzele mișcându-se, așa că mi-am aplecat urechea aproape de el și l-am auzit întrebând: 'E toată lumea OK?'. Da, i-am răspuns, toată lumea e OK. Mi-am pus mâinile între cimentul rece și capul lui, ca să-i fie mai confortabil”, a mărturisit Romero.Povestea îngrozitoare din spatele acestei fotografii. Nici după 30 de ani nu a fost deslușit MISTERUL(FOTO)

„Simțeam sângele cum îmi curge printre degete. Îmi aduc aminte că aveam un șirag de mătănii în haină și l-am scos crezând că el are mai mare nevoie decât mine. (…) Am înfășurat mătăniile în jurul mâinii sale drepte, apoi l-au luat și l-au dus la spital”, a mărturisit Romero.

Citeşte mai multe despre:   Juan Romero,   SUA,   Robert F. Kennedy