Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe A murit Sumner Redstone. Miliardarul american s-a stins din viaţă la vârsta de 97 de ani

A murit Sumner Redstone. Miliardarul american s-a stins din viaţă la vârsta de 97 de ani

Un articol de: Catinca Giosanu - 12 Aug 2020, 23:09
A murit Sumner Redstone. Miliardarul american s-a stins din viaţă la vârsta de 97 de ani Sursa Foto: www.koaa.com Externe

Magnatul american din mass-media, Sumner Redstone, care a creat din lanţul de cinematografe familiale un imperiu care include CBS şi Viacom, s-a stins din viaţă, marți seară, la vârsta de 97 de ani, a anunţat miercuri National Amusements, holdingul familial, notează agenția de știri AFP.

 

 

Mogulul media american, Sumner Redstone, a murit la vârsta de 97 de ani

 

 

Mogulul media, Sumner Redstone, avea o avere estimată la 3 miliarde de dolari, conform ultimelor date contorizate de Forbes.

Miliardarul de origine americană a rămas preşedinte al Consiliului de administraţie al CBS şi Viacom până în 2016, când, din cauza problemelor grave de sănătate, a renunţat în contextul unei lupte pentru putere între familia sa, acţionarul majoritar, şi managerii celor două societăţi.

La sfârșitul anului 2019, Viacom şi CBS s-au regrupat într-o societate care a administrat canalele de televiziune CBS, MTV, Comedy Central, Nickelodeon sau Showtime, studiourile Paramount şi Miramax, precum şi casa de editură Simon & Schuster.

Noua societate figurează în prezent cu Disney, Time Warner sau 21st Century Fox printre cele mai importante companii americane de televiziune şi cinema.  Dana Budeanu A IZBUCNIT ÎN LACRIMI în direct la TV. ULUITOR, ce s-a întâmplat

 

 

Sumner Redstone a fost în serviciul armatei americane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

 

 

Sumner Murray Rothstein s-a născut la data de 27 mai 1923 în Boston. În anul 1940, omul de afaceri a simție nevoia să își schimbe numele de familie, de origine evreiască, în Redstone. Reamintim faptul că bărbatul era absolvent de Harvar. În plus, el a făcut parte din serviciul armatei americane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

 În anul 1954, magnatul american s-a alăturat unei societăţi create chiar de către tatăl său, pe care a redenumit-o National Amusements şi a lucrat mult pentru a o transforma în cea mai importantă din Statele Unite, contribuind în special la popularizarea multiplexurilor. 

După ce a supravieţuit miraculos unui incendiu în 1979, el a condus în anii 1980 şi 1990 mai multe lupte memorabile pentru a controla studiourile de cinema Paramount, precum și trusturile de televiziune Viacom (proprietar al MTV) şi CBS.                

Compania Viacom a absorbit CBS în 2000, înainte ca societăţile să se separe, din nou, în anul 2006.            

De-a lungul timpului, miliardarul s-a căsătorit şi a divorţat de două ori, lăsând în urmă doi copii: Brent, cu care a rupt legăturile în anul 2007, şi Shari. 

 

 

Citeşte mai multe despre:   sumner redstone,   Statele Unite ale Americii