Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Accidentul feroviar din Spania: Conductorul vorbea la telefon și verifica un document în momentul deraierii

Accidentul feroviar din Spania: Conductorul vorbea la telefon și verifica un document în momentul deraierii

Conductorul trenului care a deraiat la Santiago de Compostela și a provocat moartea a 79 de persoane și rănirea altor 179, vorbea la telefon și verifica un document în momentul producerii accidentului, potrivit anchetatorilor, relatează Euronews.

În urma unei prima analize a cutiei negra a trenului, s-a descoperit faptul că mecanicul trenului nu era atent la drum în momentul producerii accidentului. Cu doar câteva minute înainte ca trenul să deraieze, conductorul primise un telefon de la centrul de control pentru a i se oferi indicații cu privire la drumul pe care acesta trebuia să îl urmeze pentru a ajunge la Ferrol.

După sunetul de fundal ”pare că mecanicul consula un plan sau un document asemănător printat”, se arată într-un comunicat al Tribunalului Superior.

Totdată, s-a aflat că de fapt, trenul circula cu o viteză de 153 kilometri la oră, conductorul acționând frîna de siguranță înainte de a intra în curbă.

Din cutia neagră a trenului au fost extrase date tehnice precum cele de voce și s-a făcut o transcriere a conversațiilor în timp real.

Citeşte mai multe despre:   accident feroviar,   Spania,   telefon,   document
 
Loading...