Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Pro-europenii şi socialiştii lui Dodon au ajuns la un acord preliminar: Maia Sandu - premier, Andrei Năstase - Interne, Zinaida Greceanîi - preşedintele Parlamentului (FOTO)

Pro-europenii şi socialiştii lui Dodon au ajuns la un acord preliminar: Maia Sandu - premier, Andrei Năstase - Interne, Zinaida Greceanîi - preşedintele Parlamentului (FOTO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 08 Iun 2019, 14:23
Pro-europenii şi socialiştii lui Dodon au ajuns la un acord preliminar: Maia Sandu - premier, Andrei Năstase - Interne, Zinaida Greceanîi - preşedintele Parlamentului (FOTO) Foto: Andrei Năstase / Facebook Externe

Pro-europenii din blocul ACUM şi Partidul Socialist din Republica Moldova, de unde provine preşedintele Igor Dodon, au ajuns la un acord preliminar semnat de 60 de deputaţi din 101 cât are Parlamentul de la Chişinău. Aceştia încearcă să deblocheze acum scena politică pentru a forma Guvernul şi a evita reluarea alegerile.

Conform înţelegerii, Maia Sandu va prelua funcţia de premier, în timp ce Andrei Năstase va fi numit ministru al Interne. În schimb, Zinaida Greceanîi, liderul PSRM, va prelua preşedinţia Parlamentului.

În acord se mai prevăd demiterea șefilor SIS(serviciul de infromații), a CNA(procuratura anticorupţie), a CEC (comisia electorala centrală) şi a procurorului general, investigarea furtului miliardului, a spălătoriei de bani, alte legi de dezoligarhizare a statului şi mai multe legi sociale.

Încercarea lor de a trece Guvernul prin Parlament se loveşte de eforturile disperate ale oligarhului Vladimir Plahotniuc care face tot ce poate pentru a preveni formarea unei coaliţii care să îl lase în afara puterii. Şedinţa Parlamentului se ţine cu lumina stinsă deoarece nimeni nu ştie de unde se aprinde lumina, iar secretarul Parlamentului a spus că nu are voie să le comunice de unde se aprinde lumina, pentru că riscă să fie concediat (Detalii AICI)Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

În urma alegerilor de la finalul lunii februarie, Partidul Socialist a obţinut 35 de mandate, în timp ce blocul ACUM a câştigat 26. Partidul Democrat controlat de Vladimir Plahotniuc a obţinut 30 de mandate. În Parlament se mai află 7 deputaţi ai Partidului "Şor" şi 3 independenţi.
 

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   Igor Dodon,   Maia Sandu,   Andrei Nastase