?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Acord în SUA între democraţi şi republicani privind evitarea unui nou blocaj federal: Ce se va întâmpla cu zidul pe care Donald Trump vrea să îl construiască la graniţa cu Mexicul

Acord în SUA între democraţi şi republicani privind evitarea unui nou blocaj federal: Ce se va întâmpla cu zidul pe care Donald Trump vrea să îl construiască la graniţa cu Mexicul

Un articol de: B1.ro - 12 Feb 2019, 08:45
sursă foto: time.com Externe

Echipele de negocieri a congresmanilor democraţi şi republicani au ajuns luni seară la un acord de principiu pentru a eviata un nou blocaj federal parţial, care ar fi început sâmbătă. Cu toate această înţelegere nu conţine finanţarea cu 5,7 miliarde a zidului pe care preşedintele Donald Trump vrea să îl construiască la graniţa sudică cu Mexicul, arată Reuters.

Acum rămâne de văzut cum se va poziţia Donald Trump privind noul acord încheiat, deoarece refuzul democraţilor din decembrie de finanţare a zidului a dus la un blocaj federal ce a atins o durată record de 35 de zile.

Cu toate acestea, congresmanii au acordat 1,37 miliarde pentru ridicare de noi garduri pe graniţa sudică, o sumă similară celei oferite şi anul trecut, dar sub cerinţele preşedintelui american. Democraţii se opun contrucţiei unui zid pe care îl numesc costisitor şi ineficient.

Republicanii au obţinut o victorie în cadrul negocierilor, după ce democraţii au renunţat la dorinţa de scădea numărul paturilor pentru migranţi reţinuţi în interiorul Statelor Unite. Aceştia acuzau că administraţia Trump folosea capacitatea de încarcerea pentru a grăbi deportarea de migranţi ilegali, unii dintre ei care şi ceruse azil în Statele Unite.

Într-un discurs public susţinut la un eveniment în Texas, la scurt timp după înţelegere, Trump a arătat că zidul protejează cetăţenii americani de criminali violenţi, droguri şi atacuri violente ale caravanelor de migranţi.

În ultimele săptămâni, Trump a ameninţat că va declara "stare de urgenţă" pentru că a construi zidul dacă Congresul nu va oferi finanţare.
 
 

Citeşte mai multe despre:   Statele Unite,   Donald Trump
 
 
 
Loading...