Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Acţiunile gigantul farmaceutic Bayer se prăbuşesc după ce o instanţă l-a obligat să plătească despăgubiri de 2 miliarde de dolari unui cuplu care s-a îmbolnăvit de cancer de la un produs al companiei

Acţiunile gigantul farmaceutic Bayer se prăbuşesc după ce o instanţă l-a obligat să plătească despăgubiri de 2 miliarde de dolari unui cuplu care s-a îmbolnăvit de cancer de la un produs al companiei

Un articol de: Sebastian Pricop - 15 Mai 2019, 11:28
Acţiunile gigantul farmaceutic Bayer se prăbuşesc după ce o instanţă l-a obligat să plătească despăgubiri de 2 miliarde de dolari unui cuplu care s-a îmbolnăvit de cancer de la un produs al companiei Foto: Facebook/ Bayer Externe

Probleme serioase pentru compania farmaceutică germană Bayer în urma deciziei unei instanţe americane care a obligat-o să plătească despăgubiri de 2 miliarde de dolari după ce a stabilit că un cuplu s-a îmbolnăvit de cancer pentru că au folosit erbicitul Roundup, produse de Monsanto, companie achiziţionată de Bayer în 2018.

Astfel, în urma deciziei, acţiunile Bayer au scăzut cu până 5% şi au ajuns la cel mai redus nivel din ultimii 7 ani. Acțiunile  au închis în declin cu 2%, la 55,33 de euro pe unitate, conform Reuters.

Substanța activă din Roundup, un produs chimic folosit în combaterea dăunătorilor din agricultură, este glifosatul. Această substanță este clasată de Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC) ca fiind probabil cancerigen pentru oameni. În ultimele două decenii, nivelurile de glifosat din sângele omenesc au crescut cu mai mult de 1000%. 

Bayer a anunţat că va contesta decizia instanţei de plată a despăgubirilor, respingând acuzațiile potrivit cărora glifosatul ar fi cancerigen și face mereu trimitere la faptul că autoritățile din lumea întreagă au aprobat folosirea acestei substanțe, pe care o consideră nepericuloasă.

Tot în urma achiziţionării companiei Monsanto, Bayer a ajuns în faza unui nou scandal în Franţa. Mai exact, presa a arătat că a creat un dosar cu personalități influente, printre care politicieni şi jurnalişti, a căror opinie voia să o influenţeze, iar procuratură franceză o investigație.
 

Citeşte mai multe despre:   Bayer