Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Acuzații grave făcute de o poliţistă franceză! Aceasta susţine că a fost pusă să ascundă adevărul, după atacul de la Nisa

Acuzații grave făcute de o poliţistă franceză! Aceasta susţine că a fost pusă să ascundă adevărul, după atacul de la Nisa

Un articol de: - 26 Iul 2016, 10:35
Acuzații grave făcute de o poliţistă franceză! Aceasta susţine că a fost pusă să ascundă adevărul, după atacul de la Nisa Externe

Sandra Bertin , o poliţistă franceză, acuză că, în seara atacului de la Nisa, în dispozitivul de securitate de pe promenadă nu era niciun echipaj al Poliţiei Naţionale. Mai mult, femeia a mai declarat că poliţiştii locali care au încercat să impiedice camionul atacatorului nu aveau arme, potrivit gandul.info.

 Mult mai revoltător este faptul că un şef din Poliţia Naţională i-ar fi spus că trebuie să ascundă adevărul. Cu toate acestea, poliția a spus că i-a cerut femeii să şteargă din sistem înregistrările cu primele clipe ale atacului, deoarece din acestea reieșea haosul din primele momente ale intervenţiei forţelor de ordine.

„La o zi după atacul cu camion, Cabinetul ministrului de Interne a trimis un comisar (...) Persoana mi-a cerut un raport în care să precizez punctele în care există o prezenţă a Poliţiei Municipale, barierele, şi să scriu că, în două puncte din dispozitivul de securitate existau şi poliţişti naţionali.

I-am spus că nu am de gând să scriu ceea ce n-am văzut", a declarat Bertin în Journal de Dimanche.

Acuzațiile au fost negate de ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, care a anunţat că o dă în judecată pe Sandra Bertin pentru defăimare.

Și premierul francez Manuel Valls a declarat, luându-i apărarea lui Cazeneuve, că aceste declaraţii sunt false şi menite doar să destabilizeze guvernul.