Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Administrația Trump dorește să redeschidă școlile din SUA în toamnă: „Copiii iau virusul la o rată de infectare mult mai mică decât orice altă parte a populației”

Administrația Trump dorește să redeschidă școlile din SUA în toamnă: „Copiii iau virusul la o rată de infectare mult mai mică decât orice altă parte a populației”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 12 Iul 2020, 19:18
Administrația Trump dorește să redeschidă școlile din SUA în toamnă: „Copiii iau virusul la o rată de infectare mult mai mică decât orice altă parte a populației” foto: Pixabay Externe

Betsy DeVos, secretarul american al Educației, a reiterat duminică planurile administrației Trump de a redeschide școlile din toamnă.
 

Administrația Trump dorește să redeschidă școlile din SUA în toamnă


 

„Copiii i-au virusul la o rată de infectare mult mai mică decât orice altă parte a populației, lucru pe care îl știm. Datele nu arată nimic care să sugereze că reîntoarcerea copiilor la școală este periculoasă pentru ei”, a spus DeVos, la CNN, potrivit Reuters.

Oficialul american nu  vrut să ofere și alte detalii cu privire la regulile de siguranță sanitară pe care le-ar putea implica un astfel de demers. Întrebată dacă reprezentanții școlilor vor trebui să aplice recomandările Centrului federal pentru controlul și prevenirea bolilor, pe care președintele Donald Trump le-a criticat drept prea stringente, DeVos a explicat că fiecare clădire școlară este diferită, cum fiecare populație este diferită.

În acest context, Betsy DeVos, secretarul american al Educației, a subliniat că fiecare district școlar și stat va trebui să vină cu propriile propuneri de plan, care să fie în acord cu ratele locale de infectare cu noul coronavirus.
 

Școlile din România, închise și ele pentru finalul anului școlar 2019-2020


 

Pandemia de coronavirus a condus la închiderea școlilor și în România. Când la nivel național încă era în vigoare starea de urgență, președintele Klaus Iohannis anunța că elevii români – cu o serie de excepții prevăzute pentru cei din anii de încheiere a ciclurilor școlare generale și liceale – nu vor mai reveni în clase pentru încheierea anului 2019-2020. În ceea ce privește anul școlar următor, revenirea în clase ar putea fi marcată de o serie de reguli speciale.

„Faptul că elevii s-ar duce la școală ar implica, din punctul nostru de vedere, două riscuri mari: copiii să ducă boala la școală și de la școală, acasă. Am dorit și să știm ce fac alte țări. Unele nu mai vor să redeschidă școlile, unele situația încă e în evaluare. Am dorit și să aflăm ce se întâmplă unde s-au deschis experimental. În Franța s-a deschis într-o regiune. După câteva zile, zeci de elevi și profesori au fost confirmați. Unii profesori au ajuns la ATI. S-a decis astăzi ca, pentru majoritatea, grădinițele școlile și universitățile să nu se mai deschidă în acest an. Orele vor fi continuate online. Elevul, studentul nu se va întoarce FIZIC la ore. Școlile nu se vor mai redeschide în acest an școlar. Grădinițele, școlile și universitățile nu se mai redeschid. Deci nu se întoarce elevul, studentul fizic la cursuri. Anul școlar se termină pe 12 iunie, continuă formele de studiu la distanță, ca până acum”, declara șeful statului.

Citeşte mai multe despre:   SUA