Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Administrația Trump vrea să redirecționeze 4 miliarde de dolari de la Apărare, către zidul de la granița dintre SUA și Mexic

Administrația Trump vrea să redirecționeze 4 miliarde de dolari de la Apărare, către zidul de la granița dintre SUA și Mexic

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Feb 2020, 11:32
Foto: Facebook / Donald Trump Externe

Pentagonul a înaintat Congresului SUA o cerere privind redirecționarea a 4 miliarde de dolari din bugetul militar către finanțarea zidului de la granița cu Mexic, o promisiune centrală din campania prin care președintele Donald Trump ajungea la Casa Albă în urmă cu patru ani, relatează Reuters.

Legiuitorii au anunțat că au primit, joi, o solicitarea de a muta 3,8 miliarde din suma alocată Gărzii Naționlae și programelor de înarmare, ridicând în aer premisele unei noi confruntări între Donald Trump și opoziția democratică. 

Mai exact, democrații au explicat că 1,5 miliarde de dolari vor fi luați de la Garda Națională, în timp ce restul banilor vor veni din cei destinați achizițiilor de mijloace de luptă. Printre zonele vizate se numără și programul aeronavelor de vânătoare F-35 de la Lockheed Martin, dar și altele, precum construcția de nave maritime.

„Președintele Trump sfidează din nou separația puterilor (n.r. - în stat) și pune în pericol securitatează noastră, prin tăierea resurselor militare pentru a plăti acel zid inutil”, au declarat Nita Lowey, democrată din Camera Rerezentanților, și Pete Visclosky, printr-un comunicat de presă.
 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Donald Trump
 
Loading...