Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Adversarul premierului israelian Netanyahu face anunțul momentului: Separarea Israelului de Palestina

Adversarul premierului israelian Netanyahu face anunțul momentului: Separarea Israelului de Palestina

Un articol de: B1.ro - 06 Mar 2019, 19:01
sursă foto: The Jerusalem Post Externe

Cel mai important adversar al premierului Netanyahu din politica israeliană a promis, miercuri, o separare politică de palestinieni pe teritoriul ocupat, dar s-a oprit atunci când a venit vorba despre dorința acestora de a forma un stat, potrivit Reuters.

Benny Gantz este un fost șef militar din Israel, care conduce partidul de centru Albastru și Alb. Așadar, el a abordat o problemă care marchează zona de mai bine de jumătate de secol.

Deși Gantz s-a oprit atunci când a fost adusă în discuție statalitatea palestinienilor, al doilea om din Albastru și Alb, fostul ministru Yair Lapid, prevede că o eventuală despărțire politică de acești etnici va conduce la formarea unui stat propriu, alături de Israel.

De partea cealaltă, premierul Netanyahu și alții săi au promis să blocheze orice tentativă de secesiune teritorială a Israelului în favoarea poporului palestinian.

În acest context, Benny Gantz inisistă cu această discuție de săptămâni bune, pe fondul creșterii în sondajele privind intenția de vot la alegerile generale din 9 aprilie.

Pe platforma sa inaugurală, fostul șef al armatei israeliene a anunțat, miercuri, că odată ajuns la putere, ar putea purta o serie de discuții cu statele arabe, dar și „să intensifice procesul de separare politică de palestinieni, cu garanția unui angajament fără compromis față de securitatea națională a Israelului”.
 

Citeşte mai multe despre:   benny gantz,   benjamin netanyahu,   israel,   palestina
 
 
 
Loading...