Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Doar 25.189 de români din peste 41.000 înscriși au votat prin corespondență: AEP informează românii prin SMS sau mail să se prezinte la secții, dacă plicurile cu buletine de vot nu au fost validate

Doar 25.189 de români din peste 41.000 înscriși au votat prin corespondență: AEP informează românii prin SMS sau mail să se prezinte la secții, dacă plicurile cu buletine de vot nu au fost validate

Un articol de: Sebastian Pricop - 08 Noi 2019, 14:54
Foto: Inquam Photos Externe

Probleme cu votul prin corespondență! Cifra finală arată că doar 25.189 de voturi trimise prin corespondență au fost validate dintr-un total de 41.003 care s-au înregistrat.

Ceilalți peste 15.000 de români care s-au înscris pentru această procedură fie nu au mai depus buletinele la secțiile de votare prin corespondență, fie acestea nu au ajuns în timp util în România pentru a fi validate.

Cu toate acestea, autoritățile arată că aceștia se pot prezenta în continuare la secțiile de votare pentru a își exercita dreptul chiar dacă au fost înscriși pentru votul prin corespondență.

De atfel, Autoritatea Electorală Permanentă a trimis mesaj fie SMS fie pe mail prin care îi informează pe aceștia privind situația.

"Plic Nevalidat În atenția D.A.A., Plicul dumneavoastră cu votul pentru primul tur al alegerilor prezidențiale 2019 nu a ajuns în timp util pentru a putea fi validat. Vă rugăm să vă îndreptați spre cea mai apropiată secție de votare din străinătate pentru a vă exercita dreptul de vot. Accesați harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate la următorul link: https://www.mae.ro/maps/4083”, este mesajul pe care îl primesc românii.

Citeşte mai multe despre:   AEP
 
Loading...