Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cum fentează un afacerist român statul britanic: Are un IMPERIU, dar ar fi plătit doar 35 de lire sterline impozit

Cum fentează un afacerist român statul britanic: Are un IMPERIU, dar ar fi plătit doar 35 de lire sterline impozit

Un articol de: B1.ro - 03 Iun 2019, 18:27
Cum fentează un afacerist român statul britanic: Are un IMPERIU, dar ar fi plătit doar 35 de lire sterline impozit Externe

Un om de afaceri român, care trăiește o viață de lux la Londra, a fentat statul birtanic cu milioane de euro.

Frank Timiș a obținut prin imperiul său de afaceri offshore suma de 670.000 de lire sterline, în 2017, dar a plătit un impozit de doar 35,20 lire sterline, arată o investigație BBC, potrivit stirileprotv.ro.

Timiș nu își ascunde standardul de viață. El locuiește într-un penthouse pentru care plătește o chirie lunară de 14.000 de lire sterline și ia masa în unele dintre cele mai scumpe restaurante londoneze. Cu toate acestea, românul susține că afacerile sale nu au profit.

Concret, spun investigatorii britanici, acesta  a transformat plățile în „împrumuturi netaxabile”. Potrivit BBC, au fost fabricate acte antedatate care fac respectivele împrumuturi legale.

Afaceristul și avocații săi neagă acuzațiile. De asemenea, BBC publică și reacția românului:

“Acuzațiile sunt false în întregime. Nu există niciun fel de încălcare a legii în legătură cu concesiunile de petrol și gaze din perimetrele Saint-Louis Offshore Profond și Caya Offshore Profond.

Realitatea în legătură această investiție – care a fost premiată de președintele Wade (Abdoulaye Wade, fostul președinte al Senegalului, n.red.) – este că a fost o investiție speculativă de mare risc, care a generat costuri substanțiale și obligații de investiții. În timp ce proiectul era premiat, nu s-au descoperit niciun fel de hidrocarburi și exista o posibilitatea foarte mare nici să nu se descopere. În ultimii 40 de ani, numeroase multinaționale și companii de petrol și gaze au avut posibilitatea să exploreze regiunea, dar niciuna nu a făcut acest lucru, din cauza riscurilor pe care proiectul le implica. În 2014, încă nu se știa dacă în regiune vor fi găsite zăcăminte de petrol sau gaze.

După mai multe etape de pionierat, generate de hotărârea și experiența domnului Timiș, precum si datorită relațiilor sale credibile cu alti dezvoltatori din domeniul perolului si gazelor, proiectul are potențialul de a genera venituri de miliarde de dolari pentru oamenii din Senegal și de a produce energie care ar putea alimenta întreaga Africă de Vest, în beneficiul a milioane de oameni.

Suntem mândri de munca noastră și respingem din nou toate aceste acuzații nefondate.”Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

Citeşte mai multe despre:   Frank Timis