Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Afganistan: Președintele a acuzat talibanii de decapitarea a 17 persoane, inclusiv două femei, ca pedeapsă pentru o petrecere

Afganistan: Președintele a acuzat talibanii de decapitarea a 17 persoane, inclusiv două femei, ca pedeapsă pentru o petrecere

Președintele afgan Hamid Karzai a acuzat luni gruparea talibană de decapitarea a 17 persoane, inclusiv două femei, dinttr-un sat din provincia volatilă Helmand, într-un atac sângeros care a amintit de zilele negre ale grupării absolutist, dinainte de îndepărtarea lor de la putere în 2001.

Acesta a ordonat o investigare completă în “uciderea în masă,” despre care un oficial local a afirmat că este o pedeapsă pentru că luau parte la o petrecere cu muzică și dansuri cu bărbați și femei, relatează Reuters.

“Acest atac arată că există membri iresponsabili printre talibani,” a afirmat Karzai într-o declarație de presă.

Talibanii au negat că ar fi luat parte la atac, despre care biroul lui Karzai afirmă că s-a întâmplat în districtul Kajaki din provincia sudică.

“Victimele au fost ucise pentru că au dat o petrecere nocturnă cu muzică și dans când au atacat talibanii,” a declarat Nimatullah, guvernatorul districtului vecin Musa Qala.

Bărbații și femeile în general nu interacționează dacă nu sunt înrudiți în Afganistanul ultra-religios, iar petrecerile la care iau parte ambele sexe sunt rare și ținute în secret.

Crima, la 75 de kilometri nord de capitala provinciei, Lashkar Gah, a avut loc la începutul unui interval violent de 24 de ore pentru autoritățile NATO și afgane, în care 10 soldați afgani au fost uciși într-un atac în masă al insurgenților, tot în provincia Helmand, în timp ce doi soldați americani au fost omorâți de un soldat afgan.

Citeşte mai multe despre:   Afganistan,   presedinte,   talibani,   crima,   pedeapsa,   petrecere