Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Africa de Sud pregăteşte peste 1,5 milioane de morminte pentru pandemia de Covid-19

Africa de Sud pregăteşte peste 1,5 milioane de morminte pentru pandemia de Covid-19

Un articol de: Catinca Giosanu - 09 Iul 2020, 14:28
Africa de Sud pregăteşte peste 1,5 milioane de morminte pentru pandemia de Covid-19 Sursa Foto: www.realitatea.md Externe

Regiunea sud-africană Gauteng, unde se află şi oraşele Johannesburg şi Pretoria şi care a devenit epicentrul pandemiei de COVID-19 pe continentul african, are în vedere să sape peste 1,5 milioane de morminte pentru eventualitatea în care acestea ar fi necesare din cauza răspândirii necontrolate a noului coronavirus de tip SARS-CoV-2, informează agenţia EFE.

 

 

”Pregătim peste 1,5 milioane de morminte... Aceasta este realitatea cu care suntem forţaţi să ne confruntăm”

 


Anunțul a fost făcut de responsabilul provincial pentru sănătate, Bandile Masuku, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la Johannesburg - cel mai mare oraș din Africa de Sud - înaintea unei vizite pe un teren unde se sapă deja morminte pentru situaţia în care ar fi nevoie de înmormântări masive.

”Pregătim peste 1,5 milioane de morminte. Este o discuţie incomodă, pentru un medic nu este una dintre cele mai bune teme, dar aceasta este realitatea cu care suntem forţaţi să ne confruntăm şi pentru care trebuie să fim pregătiţi”, a dezvăluit responsabilul sud-african.

Africa de Sud este una dintre cele mai afectate state de criza sanitară provocată de virusul Covid-19 pe continentul african, cu circa 40% din cazurile descoperite pe acest continent. Până în prezent, în Africa de Sud, au fost confirmate 215.855 de îmbolnăviri cu malaria respiratorie, dintre care 3.502 de persoane au decedat.                                                                                                                             

În pofida faptului că se vehicula că Africa a fost ferită de criza epidemică în momentul în care aceasta se extindea rapid în țările membre ale Uniunii Europene (UE), începând din luna iunie Africa de Sud a înregistrat creşteri alarmante ale contagierilor care au ajuns în ultima vreme la circa 10.000 pe zi.

Creşterea numărului cazurilor se suprapune cu relaxarea măsurilor de restricție, măsura șuată la începutul lunii iunie, mai ales în provincia Gauteng, principalul centru politic şi economic al ţării africane.

 

 

Organizația Mondială a Sănătății: Numărul deceselor în Africa ar putea ajunge la 190.000

 Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

 

De la debutul pandemiei și până acum, virusul COVID-19 a infectat peste 212 țări și teritorii de pe glob. Astfel, la nivel mondial, 12,19 milioane de oameni au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, peste 58.313 dintre aceștia fiind în stare foarte gravă.

De asemenea, bilanțul deceselor a depășit 552.781 de persoane, iar numărul cazurilor vindecate se apropie de 7,1 milioane de oameni, la nivel mondial.

În vreme ce SUA rămâne cea mai afectată țară, cu peste 3,1 milioane de îmbolnăviri confirmate, urmată de țări din Europa, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că întregul continent african s-ar putea lupta cu epidemia de COVID-19 multă vreme de acum încolo, ceea ce ar putea duce la dispariția a aproape 190.000 de oameni în următoarele 12 luni.

Potrivit unui studiu realizat de OMS, ce a vizat 47 de ţări din regiunea africană, cu o populaţie de 1 miliard, un număr cuprins între 29 de milioane şi 44 de milioane de africani ar putea fi infectaţi în primul an al pandemiei de coronavirus, dacă măsurile de prevenire a răspândirii nu sunt impuse corect şi respectate, notează CNN.

Directorul regional OMS Africa, Matshidiso Moeti, a declarat că acest scenariu „va copleşi capacitatea medicală disponibilă în mare parte din Africa”, unde există doar 9 locuri în secţii de terapie intensivă la 1 milion de oameni.

Citeşte mai multe despre:   Africa de Sud