Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Agenția britanică de turism Thomas Cook, în faliment: Sute de mii de turiști, ținuți captivi prin hoteluri din cauza acestei situații (VIDEO)

Agenția britanică de turism Thomas Cook, în faliment: Sute de mii de turiști, ținuți captivi prin hoteluri din cauza acestei situații (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 23 Sep 2019, 10:55
Agenția britanică de turism Thomas Cook, în faliment: Sute de mii de turiști, ținuți captivi prin hoteluri din cauza acestei situații (VIDEO) Externe

Situație dramatică pentru mai mulți turiști britanici care au plecat în vacanță prin intermediul tur-operatorului Thomas Cook. Oamenii sunt ținuți captivi de hotelieri, care se tem că nu își vor mai vedea banii. Compania  este la un pas de faliment și are nevoie de finanțări suplimentare în valoare de 200 de milioane de lire sterline. 

Turiștii britanici cazați la un hotel din Tunisia s-au plâns că sunt ținuți captivi de agenți de securitate înarmați. Oamenii spun că porțile hotelului sunt blocate, iar angajații hotelului le-au cerut să plătească mii de lire, de teamă că tur-operatorul va intra în faliment, iar ei nu își vor recupera banii. O femeie a povestit i-a s-a cerut să plătească taxe în valoare de 2.000 de lire.

Pentru că turiștii au refuzat să plătească sumele cerute de hotel, motivând că au plătit deja pentru întreaga excursie companiei Thomas Cook, hotelul a închis porțile și îi ține pe oameni prizonieri.

Disperați, turiștii au cerut ajutorul presei britanice, ca să mediatizeze cazul și să atragă atenția autorităților în legătură cu situația în care se află.

Compania Thomas Cook deţine hoteluri, staţiuni turistice, companii aeriene şi nave de croazieră. Are în prezent 600 de mii de turişti, dintre care 150 de mii de britanici, în întreaga lume. Asta înseamnă că guvernele şi companiile de asigurări vor fi forţate să intervină şi să îi aducă acasă pe turişti dacă Thomas Cook intră în faliment.

Compania înfiinţată în anul 1841 se luptă pentru supravieţuire după ce creditorii au ameninţat că se vor retrage dintr-un acord de salvare care a fost negociat timp de mai multe luni. Afectat de datoriile mari, competiţie şi incertitudinea geopolitică, Thomas Cook are nevoie de finanţări suplimentare în valoare de 200 milioane de lire sterline, pe lângă pachetul de 900 milioane lire sterline convenit deja, pentru a evita falimentul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Thomas Cook