Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Agenția Europeană pentru Medicamente anunță că până joi va prezenta rezultatul analizei sale cu privire la posibila legătură între administrarea vaccinului AstraZeneca și cazurile de tromboză

Agenția Europeană pentru Medicamente anunță că până joi va prezenta rezultatul analizei sale cu privire la posibila legătură între administrarea vaccinului AstraZeneca și cazurile de tromboză

Un articol de: Elena Stanciu - 06 Apr 2021, 19:36
Agenția Europeană pentru Medicamente anunță că până joi va prezenta rezultatul analizei sale cu privire la posibila legătură între administrarea vaccinului AstraZeneca și cazurile de tromboză Foto: Hepta - Zuma Press / Pavlo Gonchar Externe

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) anunță că va prezenta pe 7 sau 8 aprilie rezultatele analizei sale referitoare la o eventuală legătură între administrarea vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca și cazurile de tromboză apărute la persoanele vaccinate cu acest ser, informează Reuters. Totul, în contextul în care un oficial din partea EMA a declarat că, din punctul său de vedere, există o conexiune între acest tip de vaccin și problemele de coagulare a sângelui apărute la persoane din mai multe state UE, după vaccinarea cu acest ser.

 

EMA anunță în următoarele zile rezultatul analizei privind vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca

 

Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei de vaccinare a EMA, a vorbit despre această situație pentru publicația italiană Il Messagero, declarând că încă nu se cunoaște „ce provoacă această reacție”.

„Încă nu știm. În următoarele ore vom spune că există o legătură, dar încă trebuie să înțelegem cum se petrece”, a spus oficialul EMA.

Așadar, în cursul acestei săptămâni va avea loc o conferință de presă, în care reprezentanții EMA vor informa publicul cu privire la cazurile de tromboză identificate la persoane vaccinare cu serul AstraZeneca, a anunțat, marți, o purtătoare de cuvânt a Agenției.

Pe 18 martie, EMA a dat un verdict pozitiv și anunțând că beneficiile administrării vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile asociate. Asta după ce majoritatea statelor europene au suspendat temporar vaccinarea cu acest ser anti-COVID-19 pe fondul îngrijorărilor legate de reacțiile adverse. 

 

Valeriu Gheorghiță, despre scenariul în care EMA ar recomanda oprirea utilizării vaccinului AstraZeneca

 Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

În ceea ce privește felul în care România va aborda problema administrării vaccinului AstraZeneca, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, marți, că în scenariul în care autoritățile din țara noastră vor fi nevoite să retragă totuși vaccinul AstraZeneca, în urma unor eventuale recomandări EMA, vom avea suficiente doze de la compania Pfizer pentru a imuniza până în septembrie 10 milioane de persoane, chiar cu două doze.

”Avem suficiente doze, doar de la compania Pfizer care pot asigura până în septembrie vaccinarea a peste 10 milioane de persoane, chiar cu două doze. Însă trebuie să înțelegem și vedem că ne aflăm într-o cursă contracronometru cu acest virus care are capacitatea de a acumula noi mutații, mutații care îi conferă o reistență parțială față de vaccinurile disponibile, pe de altă parte îi pot crește contagiozitatea, pe de altă parte pot să îi crească agresivitatea”, a spus Valeriu Gheorghiță.

 

Citeşte mai multe despre:   Agentia Europeana pentru Medicamente,   EMA,   AstraZeneca