Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Agenția medicamentului din Franța a refuzat autorizarea hidroxiclorochinei pentru tratarea COVID-19

Agenția medicamentului din Franța a refuzat autorizarea hidroxiclorochinei pentru tratarea COVID-19

Un articol de: George Lupu - 23 Oct 2020, 16:38
Agenția medicamentului din Franța a refuzat autorizarea hidroxiclorochinei pentru tratarea COVID-19 Foto: Pixabay Externe

Agenția medicamentului din Franța s-a opus, vinerea aceasta, utilizării hidroxiclorochinei, susținută de profesorul din Marsilia, Didier Raoult, considerând că datele referitoare la acest tratament sunt deocamdată incomplete.

Agenția a refuzat joi o cerere trimisă de profesorul Didier Raoult privind autorizarea utilizării pe scară largă a hidroxiclorochinei pentru tratarea Covid-19.

„Nu putem răspunde favorabil la solicitarea referitoare la hidroxiclorochină în gestionarea bolii Covid-19”, indică agenția într-un punct de informare pus online pe site-ul său.

 

„Standarde duble”, pentru Raoult

 

„Până în prezent, datele disponibile, care sunt foarte eterogene și inegale, nu ne permit să prezicem un beneficiu al hidroxiclorochinei, singur sau în combinație, pentru tratamentul sau prevenirea bolii Covid-19”, susține agenția, potrivit bfmtv.

"În acest context și având în vedere datele de siguranță disponibile care arată riscuri crescute, în special riscuri cardiovasculare, nu se poate presupune un raport beneficiu / risc favorabil pentru hidroxiclorochină, indiferent de contextul său de utilizare", adaugă agenția.

O decizie descrisă drept „dublu standard” de către specialistul în boli infecțioase din Marsilia, Didier Raoult, într-un tweet postat vineri.

 "Dominique Martin, directorul ANSM, refuză orice autorizare pentru hidroxiclorochină, dar autorizează trimiterea de e-mailuri promoționale de către Gilead pentru remdesivir și organizează distribuția gratuită. Standarde duble", a comentat profesorul pe rețeaua socială.Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

„Date foarte eterogene și inegale”

Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentelor publică, de asemenea, o scrisoare de opt pagini trimisă microbiologului din Marsilia, ca răspuns la solicitarea sa. Acest medicament este disponibil în Franța sub denumirea de Plaquenil, dar pentru alte patologii precum reumatismul.

Prescrierea de către un medic a unui medicament în afara indicațiilor furnizate de autorizația de introducere pe piață (AM) trebuie făcută „de la caz la caz”, informând pacientul cu privire la beneficiile și riscurile suportate.

Agenția de sănătate precizează că „această poziție ar putea fi revizuită” dacă i s-ar oferi noi studii clinice convingătoare.

 

Pandemia de coronavirus se agravează în Franța

 

Franța și-a extins joi, la aproximativ două treimi din populație, starea de urgență sanitară, iar ministrul belgian de externe a fost internat în terapie intensivă cu COVID-19, pe măsură ce al doilea val de pandemie a crescut în toată Europa.

Prim-ministrul francez Jean Castex a anunțat o restricție impusă săptămâna trecută Parisului și alte opt orașe vor fi extinse la încă 38 de departamente, limitând astfel activitatea a peste 46 de milioane de locuitori francezi din 67 de milioane. Aceștia vor trebui să stea în case de la ora 21:00 până la ora 06:00.

„Un al doilea val al epidemiei de coronavirus este acum în desfășurare în Franța și Europa. Situația este foarte gravă ”, a declarat Castex la o conferință de presă.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Hidroxiclorochina,   COVID-19,   arestari in Franta,   Didier Raoult