Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe VERDICT TRANȘANT: Statele Unite vor putea impune sancțiuni de miliarde de dolari. Decizia, într-o dispută de proporții SUA-UE

VERDICT TRANȘANT: Statele Unite vor putea impune sancțiuni de miliarde de dolari. Decizia, într-o dispută de proporții SUA-UE

Un articol de: B1.ro - 15 Mai 2018, 23:28
Foto: Bloomberg Externe

Organizaţia Mondială a Comerţului a apreciat că Uniunea Europeană nu a ţinut cont de recomandările sale privind eliminarea tuturor subvenţiilor acordate producătorului de avioane Airbus, verdict care permite Statelor Unite să aplice sancţiuni comerciale de câteva miliarde de dolari, informează Reuters. Ulterior, Comisia Europeană a dat asigurări că va lua măsuri rapide, pentru a fi în conformitate cu decizia finală a OMC.

Organul de apel din cadrul OMC a demonstrat într-un document că ”Uniunea Europeană nu a eliminat toate ajutoarele publice pentru A380, cel mai mare avion de pasageri din lume, şi pentru A350, ceea ce afectează Boeing şi salariaţii din sectorul aeronautic din SUA”. 

Verdictul mai arată că UE și unele state membre ale Uniunii nu s-au conformat recomandărilor şi deciziilor Organismului de reglementare a diferendelor, în special obligaţia de a lua măsuri adecvate pentru a elimina efectele nefavorabile sau a elimina subvenţiile.

Comisia Europeană a dat asigurări că va lua măsuri pentru a fi în conformitate cu decizia OMC

”Aşteptăm cu interes viitoarea decizie a Organului de Apel privind respectarea de către SUA a concluziilor OMC cu privire la sprijinul guvernamental masiv şi persistent acordat Boeing”, a declarat comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom.

Decizia OMC vine într-o dispută comercială de peste un deceniu între SUA şi UE cu privire la subvenţionarea producătorilor de avioane Boeing şi Airbus.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   UE,   OMC
 
Loading...