Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Al Jazeera: "România va decide soarta președintelui suspendat Traian Băsescu". Reuters: "Șeful statului cere boicotarea referendumului" (VIDEO)

Al Jazeera: "România va decide soarta președintelui suspendat Traian Băsescu". Reuters: "Șeful statului cere boicotarea referendumului" (VIDEO)

Agenția de presă Al Jazeera relatează, duminică, despre referendumul pentru demiterea din funcție a președintelui ales Traian Băsescu, apreciind că soarta acestuia urmează să fie hotărâtă de către români, în urma rezultatelor.

Jurnaliștii străini arată că circa 18,3 milioane dintre români au drept de vot, fiind nevoie de o prezență de 50% plus unul pentru ca referendumul, indiferent de rezultat, să fie valid. În cazul în care referendumul nu va fi validat, atunci Traian Băsescu își va continua mandatul, care se va sfârși în 2014.

Cei de la Al Jazeera au scris și despre conflictul dintre șeful statului și premierul Victor Ponta, conducător al USL, precizând că Băsescu a cerut ca populația să nu vină la vot pentru a nu legitima o lovitură de stat.

Vezi AICI articolul integral de pe Al Jazeera.

Al Jazeera, despre referendumul pentru demiterea lui Băsescu
Embed:

Și cei de la Reuters scriu despre evenimentul politic al anului din România, aceștia punând accentul pe criticile venite din partea autorităților europene, acestea fiind atrase de mania lui Victor Ponta de-ai lua scaunul de președinte lui Traian Băsescu.

Reuters aduce aminte și de încercarea USL de a ușura demiterea lui Băsescu, prin îndepărtarea pragului minim de prezență la vot, de 50% plus unul, decizie aspru criticată de Uniunea Europeană și de mai multe personaje de marcă de la Bruxelles.

Vezi AICI articolul integral de pe Reuters.

AICI poți să vezi și alte articole din presa străină pe tema referendumului din România.


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   suspendare,   referendum,   Reuters