Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Al Treilea Război Mondial a început deja la televiziunile din Rusia: Jurnaliştii susţin că armata Moscovei va doborî avioane americane în Siria

Al Treilea Război Mondial a început deja la televiziunile din Rusia: Jurnaliştii susţin că armata Moscovei va doborî avioane americane în Siria

Un articol de: - 13 Oct 2016, 14:33
Foto: dalje.com Externe

Pentru oricine deschide în această perioadă un post de televiziune din Rusia, impresia că al Treiea Război Mondial a izbucnit este cât se poate de reală.

Jurnaliștii de la Agenția France Presse constată că informațiile despre manevre militare, adăposturi antinucleare sau razionalizarea alimentelor sunt difuzate zilnic de mass media din Rusia, informează lalibre.be.

Astfel, pe primul post de televiziune de stat, prezentatorul celei mai vizionate emisiuni politice de duminică seara a anunţat că baterii antiaeriene ruseşti în Siria vor doborî avioane americane. Într-un reportaj difuzat de canalul de știri Rossia-24 se vorbește despre pregătirea adăposturilor antinucleare la Moscova.

Site-ul de informaţii Fontanka.ru, din Sankt-Petersburg, informează că guvernul vrea să raţionalizeze pâinea pentru un viitor război. Asta în ciuda faptului că autoritățile susțin că nu vor decât să stabilizeze preţul făinii.

Totodată, la radio se vorbește despre exerciţii de apărare civilă, ce presupun evacuări de imobile şi exerciţii de stingere a incendiilor, și  care au mobilizat, potrivit Ministerului Situaţiilor de Urgenţă, 40 de milioane de ruşi timp de o săptămână.

Mai mult, pe străzile Moscovei pot fi observate imense graffiti patriotice ale artiştilor pro-Putin din organizaţia Set, un exemplu fiind ursul, simbol al Rusiei, care distribuie veste antiglonţ porumbeilor păcii.

Potrivit jurnaliștilor de la AFP, toată această situație ar fi o consecință a întreruperii negocierilor dintre Moscova și Washington pe tema conflictului din Siria, după ce au eșuarea unei încetări a focului, convenită în septembrie.

Între timp, armata rusă a desfăşurat la baza sa navală, în portul sirian Tartus, baterii antiaeriene S-300 capabile să distrugă avioane de vânătoare.

"Rusia actuală este mai mult decât pregătită, dar înainte de toate psihologic, pentru o nouă spirală a confruntării cu Occidentul", a declarat Gheorghi Bovt, într-un editorial difuzat pe site-ul de informaţii Gazeta.ru.

Bovt vorbește despre două scenarii: unul optimist, în care cele două puteri "se vor pune de acord asupra noilor condiţii de coexistenţă, în mare, o Ialta-2", și unul catastrofal, potrivit căruia Rusia va reacţiona conform unei legi a străzii: "Dacă bătaia nu poate fi evitată, loveşte primul!"

 

Citeşte mai multe despre:   Rusia
 
 
Loading...