Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Al Treilea Secret al Fatimei, subiect EVITAT de către Papa Francisc în discuțiile cu jurnaliștii: Care este motivul

Al Treilea Secret al Fatimei, subiect EVITAT de către Papa Francisc în discuțiile cu jurnaliștii: Care este motivul

Un articol de: - 15 Mai 2017, 12:09
Al Treilea Secret al Fatimei, subiect EVITAT de către Papa Francisc în discuțiile cu jurnaliștii: Care este motivul Foto: Down The Rabbit Hole - blogger Externe

După vizita sa la mormântul Fatimei, în spiritul jurnalistic, reporterii acreditați care au călătorit alături de Suveranul Pontif în avionul său, au fost curioși să afle cât mai multe informații despre vizita sa, și, printre altele, au abordat și subiectul celui de-al treilea secret, subiect pe care Papa l-a închis rapid.

Cele Trei Secrete de la Fatima, dezvăluite de Fecioara Maria, pe 13 mai 1917, celor trei copii-păstori, cărora li s-a arătat într-un nor de lumină, au pornit numeroase speculații apocaliptice. Cele Trei Secrete sunt în fapt, doar o singură revelație mesianică, împărțită în trei. Doi dintre copiii-păstori au murit în 1919, iar verișoara lor a pus pe hârtie revelația. Cele două secrete împărtășite publicului în 1942 conțin o panoramă a războiului și prevestesc un mare război și al Treilea Secret, împărtășit în 2000.

Secretul ajunge în Cetatea Sfântă în 1957, urmând a fi citit în 1960. Ioan al XXIII-lea citește textul în 1959 și decide să nu mai fie făcut public în 1960. Următorul Papă, Paul al VI-lea, citește textul în 1965 și păstrează tăcerea. Aparent, al Treilea Secret prevestea asasinarea unui Papă, informează Gândul.

Ioan Paul al II-lea a citit textul în 1978 și ulterior în 1981, după atentatul asupra sa, pe patul de spital. Întrebat despre acest secret, Papa Francisc a declarat scurt: „Cardinalul de atunci, Ratzinger, a explicat totul foarte clar”.

Dezvăluirea publică a Celui de-al Treilea Secret a avut loc la 20 iunie 2000, într-o conferință de presă, iar cardinalul Ratzinger a precizat că Biserica nu impune o interpretare oficială a profeției.

Citeşte mai multe despre:   avioane,   vizita,   papa