Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Procesul-verbal care a dus la invalidarea mandatului lui Andrei Năstase a fost ANULAT

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Procesul-verbal care a dus la invalidarea mandatului lui Andrei Năstase a fost ANULAT

Un articol de: B1.ro - 17 Oct 2018, 22:38
Externe

 Procesul-verbal prin care poliţia a constatat că Andrei Năstase, candidatul PPDA la funcţia de primar de Chişinău, a făcut agitaţie electorală la alegerile locale noi din 20 mai şi 3 iunie a fost anulat de judecătoria municipiului Chişinău.

Astfel, potrivit avocatului lui Andrei Năstase, Dumitru Pavel, susține că decizia „dă temei instanţei ca să pronunţe o nouă hotărâre de validare a alegerilor”, potrivit adevarul.ro.

De asemenea, Pavel contestaţia depusă de către PSRM la poliţie a stat şi la baza deciziei judecătoriei prin care au fost invalidate alegerile locale, menționând că fapta pretins comisă de către Andrei Năstase ca agitaţie electorală în ziua alegerilor se sancţionează doar contravenţional.

Așadar, avocatul consideră că ceea ce a făcut instanţa, aplicând invalidarea alegerilor, este o ilegalitate.

„Dacă această hotărâre va rămâne în vigoare, în opinia mea ea este temei de a iniţia revizuirea dosarului de invalidare a mandatului de primar şi a alegerilor în general, dând temei instanţei ca să pronunţe o nouă hotărâre de validare a alegerilor”, a spus Dumitru Pavel.

Curtea de Apel a confirmat decizia Judecătoriei Chişinău privind ilegalitatea scrutinului din Chişinău din 3 iunie, care a motivat decizia de anulare a rezultatelor alegerilor locale prin faptul că ambii candidaţi, Ion Ceban şi Andrei Năstase, ar fi făcut agitaţie electorală în ziua desfăşurării turului II.

"...este evident că ambii concurenţi electorali, în ziua alegerilor, au îndemnat alegătorii la vot şi au admis acţiuni considerate de către instanţa de judecată, în temeiul unei hotărâri judecătoreşti irevocabile, ca fiind agitaţie electorală ilegală", a motivat instanţa,

Funcţia de primar interimar al Chişinăului va fi asigurată de Ruslan Codreanu până la noul scrutin, care va avea loc în 2019.

Magistraţii Curţii de Apel Chişinău menținuseră decizia privind invalidarea alegerilor pentru Primăria Chişinău, câştigate de către pro-europeanul Andrei Năstase, după ce acesta a făcut contestație.

Participanții la proces le-au strigat magistraților „Rușine!” după pronunțarea deciziei. Decizia a fost luată de magistrații Vladislav Clima, Ala Malîi și Ecaterina Palanciuc.

Andrei Năstase a cerut recuzarea acestui complet. „Judecătorii care au fost recuzați de noi ne-au mințit. Ei au acceptat cereri de apel de persoane care nu erau în drept să le depună”, a declarat Năstase.

Reamintim că primul judecător care a invalidat alegerile a argumentat că aceste alegeri trebuie anulate pentru că Andrei Năstase a îndemnat pe Facebook cetăţenii să iasă la vot, unde a avut mai multe vizualizări decât diferenţa de voturi cu care a câştigat alegerile în dauna socialistului Ion Ceban.

Citeşte mai multe despre:   Chisinau,   Andrei Nastase
 
 
 
Loading...