Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Alegeri în Grecia: Meimarakis, liderul Noii Democrații - Grecii vor respinge "obscuritatea, minciunile și mizeria" și vor aduce înapoi "adevărul și autenticitatea"

Alegeri în Grecia: Meimarakis, liderul Noii Democrații - Grecii vor respinge "obscuritatea, minciunile și mizeria" și vor aduce înapoi "adevărul și autenticitatea"

Un articol de: - 20 Sep 2015, 17:40
Alegeri în Grecia: Meimarakis, liderul Noii Democrații - Grecii vor respinge "obscuritatea, minciunile și mizeria" și vor aduce înapoi "adevărul și autenticitatea" Foto: bbc.co.uk Externe

Liderul partidului Noua Democrație, Vangelis Meimarakis, a exprimat convingerea că, la alegerile parlamentare anticipate care au loc în Grecia duminică, elenii vor respinge "obscuritatea, minciunile și mizeria" și vor aduce înapoi "adevărul și autenticitatea", informează Agerpres.

"Astăzi este o zi de sărbătoare, o zi când cetățenii se exprimă prin vot. Cred cu tărie că (cetățenii greci) vor să respingă obscuritatea, minciunile, mizeria și să aducă înapoi adevărul și autenticitatea", a declarat Meimarakis, după ce a votat la una din secțiile din Atena.

Totodadă, el a mai spus că speră ca elenii să aibă "un viitor mai bun, indiferent de preferințele de vot".

Partidul de stânga Syriza, al fostului premier Alexis Tsipras, și formațiunea de centru-dreapta Noua Democrație, condusă de Vangelis Meimarakis, sunt favorite în alegeri, dar sondajele arată că niciunul nu poate câștiga 151 de locuri în parlament, atât câte ar fi necesare pentru a obține o majoritate parlamentară. În aceste condiții, partidul care va câștiga alegerile va trebui să încerce să formeze o coaliție.

Alexis Tsipras și-a anunțat demisia în august și a forțat astfel organizarea alegerilor anticipate, în speranța de a-și reînnoi sprijinul parlamentar, după ce aproape o treime din cei 149 de parlamentari ai Syriza s-au împotrivit prevederilor acordului cu creditorii internaționali, care cer continuarea politicilor de austeritate.

Citeşte mai multe despre:   Grecia