Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Alegeri parlamentare în Franța: Partidul lui Emmanuel Macron s-a impus clar în primul tur al scrutinul. Partidele tradiționale, rezultate mult sub așteptări

Alegeri parlamentare în Franța: Partidul lui Emmanuel Macron s-a impus clar în primul tur al scrutinul. Partidele tradiționale, rezultate mult sub așteptări

Un articol de: - 12 Iun 2017, 10:32
Externe

Succes important pentru președintele francez Emmanuel Macron în primul tur al alegerilor parlamentare de duminică seară din Franața! Partidul acestuia, "Republica în Marș" a obținut 31, 9% din voturile francezilor, după numărarea a 90% din buletinele de vot, câștigând detașat în primul tur al scrutinului, anunță Reuters.

Această victorie a formațiunii lui Macron, partid înființat anul trecut, dă o mare lovitură partidelor tradiționale din Franța care au obținut rezultate mult sub așteptări. Republicanii au terminat pe locul 2 cu doar 21,56% din voturi, în timp ce socialiștii au înregistrat un rezultat extrem de slab, 7,45%, și va avea cel mult 35 de mandate în următorul Parlament, o cădere drastică după ce a avut 280 de parlamentari la ultimele alegeri.

Nici Frontul Național al lui Marine Le Pen nu a obținut un rezultat pe măsura așteptărilor, formațiunea de extremă-dreapta reușind să strângă doar 13,8 din votul francezilor.

Nemulțumirea francezilor față de situația partidelor politice din Franța nu s-a resimțit doar prin votul numeros acordat noului partid al lui Macron ci și prin absența de la vot. Doar 48.6% din francezi au votat în primul tur al alegerilor parlamentare, un record de absenteism pentru a Cincea Republică Franceză.

Turul doi al alegerilor parlamentare franceze va avea loc duminică, 18 iunie.
 

Citeşte mai multe despre:   alegeri parlamentare,   Franta\,   Emmanuel Macron,   Rezultate alegeri Romania