Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ALEGERI UNGARIA: Viktor Orban proclamă o victorie ISTORICĂ! Fidesz obţine MAJORITATEA ABSOLUTĂ în noul Parlament

ALEGERI UNGARIA: Viktor Orban proclamă o victorie ISTORICĂ! Fidesz obţine MAJORITATEA ABSOLUTĂ în noul Parlament

Un articol de: - 09 Apr 2018, 10:08
ALEGERI UNGARIA: Viktor Orban proclamă o victorie ISTORICĂ! Fidesz obţine MAJORITATEA ABSOLUTĂ în noul Parlament Externe

Fidesz, partidul premierului Ungariei, Viktor Orban, a obţinut o victorie categorică în alegerile legislative de duminică.  În urma centralizării rezultatelor din 95% din secţiile de votare, partidul de gvernământ şi-a asigurat majoritatea absolută în noul parlament de la Budapesta, urmând să obţină peste 133 de mandate din 199,

Viktor Orban şi-a asigurat astfel al treilea mandat consecutiv în fruntea executivului de la Budapesta, devenind al doilea cel mai longeviv şef de guvern din Europa, după cancelarul Angela Merkel.

"Am obținut o victorie istorică și am creat posibilitatea de a proteja Ungaria", a spus prim-ministrul Viktor Orban, potrivit dailynewshungary.com.

Pe locul al doilea în alegeri s-a plasat Jobbik, care va ocupa 26 de locuri în viitorul parlament ungar, iar pe locul al treilea Partidul Socialist, cu 20. După anunţarea rezultatelor parţiale, liderul naționalist al Jobbik, Gabor Vona, dar și conducerea Partidului Socialist maghiar şi-au înaintat demisiile.

Rezultatele preliminare sunt următoarele: FIDESZ 48,64% (2.284.460 de voturi); Jobbik 19,69% (924.590 de voturi), Partidul Socialist Ungar 12,24% (574.918 de voturi); LMP 6,82% (320.491 de voturi); DK 5,52% (259.329 de voturi).

Prezenţa la urne a fost una record. Aproape 70 la sută dintre cetăţenii cu drept de vot au mers să-şi exprime opţiunea înainte de ora închiderii oficiale.

Citeşte mai multe despre:   Viktor Orban,   Fidesz