Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Alegerile parlamentare din Republica Moldova, urmărite cu interes de presa din Occident. Reuters: Alegerile pot încetini procesul de integrare în UE

Alegerile parlamentare din Republica Moldova, urmărite cu interes de presa din Occident. Reuters: Alegerile pot încetini procesul de integrare în UE

Un articol de: B1 TV - 30 Noi 2014, 16:38
Alegerile parlamentare din Republica Moldova, urmărite cu interes de presa din Occident. Reuters: Alegerile pot încetini procesul de integrare în UE Foto: evz.ro Externe

Alegerile parlamentare din Republica Moldova sunt urmărite cu interes şi în Occident. Posturile de ştiri şi agenţiile internaţionale au scris despre faptul că votanţii trebuie să facă o alegere dificilă, între Uniunea Europeană şi Rusia, dar şi că scrutinul poate provoca nesiguranţă pe viitor.

Agenţia de ştiri Reuters anunţă că alegerile pot încetini procesul de integrare în Uniunea Europeană al Republicii Moldova şi citează un sondaj de opinie care arată că oamenii sunt împărţiţi între calea europeană şi întoarcerea spre sfera de influenţă a Rusiei.

Jurnaliştii de la postul britanic BBC se întreabă acelaşi lucru: Votanţii îl vor alege pe Putin sau Uniunea Europeană? Tot ei amintesc şi faptul că scrutinul este cu atât mai important cu cât Ucraina traversează o criză fără sfârşit tot în urma unor alegeri.

Jurnaliștii de la Euronews au realizat un material amplu legat de alegerile din ţara vecină şi amintesc faptul că Republica Moldova este una dintre cele mai sărace şi mai mici ţări ale Europei. În ştirea difuzată de Euronews se precizează că lupta anticorupţie este un lucru care îi preocupă foarte mult pe alegători.

În fine, procesul de vot din republica Moldova este acoperit şi peste Ocean. Cotidianul Washington Post constată că alegerile sunt definite de diviziunea Est - Vest şi aminteşte că partidul condus de un candidat pro-rus a fost scos din cursa electorală cu doar două zile înainte de alegeri.

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   alegeri parlamentare,   Reuters,   Uniunea Europeana