Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Alertă în Japonia! Peste 800 de persoane care au participat la un spectacol de teatru ar putea fi infectate cu coronavirus

Alertă în Japonia! Peste 800 de persoane care au participat la un spectacol de teatru ar putea fi infectate cu coronavirus

Un articol de: Traian Avarvarei - 14 Iul 2020, 12:37
Alertă în Japonia! Peste 800 de persoane care au participat la un spectacol de teatru ar putea fi infectate cu coronavirus Foto: Hepta Externe

Autoritățile din Japonia sunt în alertă după ce sute de persoane au participat la un spectacol de teatru, la Tokyo, după care cel puțin 20 de persoane au fost testate pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, informează Reuters.

 

Japonia: Autoritățile cer testarea a 800 de persoane pentru infecția cu coronavirus, după participarea la un spectacol de teatru

 

Totul s-a întâmplat la Teatrul Moliere, aflat în apropierea Cartierului Roşu din Capitala niponă, unde, timp de șase zile la rând s-a jucat piesa de teatru „Werewolf”. Ulterior, unul dintre actori a primit confirmarea infectării cu SARS-CoV-2, după care, testările au scos la iveală faptul că alte 20 de persoane sunt infectate. În acest context, oficialii niponi au cerut unui număr de peste 800 de persoane, care s-au aflat în public, să se testeze pentru COVID-19.

Ulterior, producătorii spectacolului au transmis un comunicat de presă prin care face, la rândul lor, apel la cei care au fost spectatori să se adreseze medicilor.

„Ca urmare a numărului mare de infectări în rândul publicului nostru, am fost informaţi că toţi cei 800 de spectatori care au venit să urmărească spectacolul au fost identificaţi drept persone de contact cu risc ridicat”, au precizat reprezentanții Rise Communications.

În capitala Japoniei au fost confirmate, luni 119 cazuri de infectare cu noul coronavirus, după patru zile consecutive în care bilanțul zilnic a trecut de 200.

 

Peste 21.800 de cazuri de COVID-19 în Japonia

 Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

Potrivit datelor disponibile, la ora transmiterii acestei știri, pe site-ul worldometers.info, Japonia înregistrează aproape peste 21.800 de cazuri de COVID-19, iar bilanțul deceselor în această țară a ajuns la 982. De asemenea, de la debutul pandemiei de coronavirus 18.103 de japonezi testați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 au fost declarați vindecați.  

 

Japonia a început să testeze un posibil vaccin anti-coronavirus

 

Între timp, autoritățile nipone continuă să relaxeze măsurile de restricție în unele zone ale țării. Astfel, se are în vedere redeschiderea unei piste de aterizare din cadrul unuia dintre cele mai mari aeroporturi nipone.

Japonia se află într-un stadiu avansat al cercetărilor cu privire la dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus. La finalul lunii iunie, mai multe entități publice și private au anunțat că încep testarea unui potențial vaccin.

Testele, realizate pe oameni, sunt primele dintr-o serie mai lungă, în vederea dezvoltării unui posibil vaccin împotriva noului coronavirus, a precizat într-o conferință de presă guvernatorul din Osaka, Hirofumi Yoshimura. Inițial, experimentul va fi administrat unui număr de 30 de persoane, membri ai personalului medical din Spitalul Universitar din Osaka. Mai apoi, testele vor fi extinse altor câteva sute de persoane până în luna octombrie, a mai adăugat oficialul japonez. 

Compania farmaceutică japoneză Anges, în colaborare cu mai multe universități și spitale din Osaka sunt principalii inițiatori ai proiectului. 

În acest context, amintim că Japonia a donat României 12.200 de tablete de Avigan (Favipiravir), pentru un test clinic legat de tratamentul împotriva COVID-19. Donația a fost realizată în urma unor demersuri pe care le-au realizat Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Sănătății. De asemenea, donația face parte dintr-un program umanitar în valoare de 1 milion de dolari desfăşurat de Guvernul Japoniei. În cadrul acestui program, medicamentul va fi distribuit cu gratuit în 38 de ţări solicitante.

Citeşte mai multe despre:   Japonia,   coronavirus,   COVID-19