Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Alertă în SUA după ce o veveriță a fost depistată ca fiind purtătoare a bacteriei care cauzează ciumă bubonică. Boala se transmite și la om

Alertă în SUA după ce o veveriță a fost depistată ca fiind purtătoare a bacteriei care cauzează ciumă bubonică. Boala se transmite și la om

Un articol de: Beatris Ionita - 15 Iul 2020, 08:39
Alertă în SUA după ce o veveriță a fost depistată ca fiind purtătoare a bacteriei care cauzează ciumă bubonică. Boala se transmite și la om Externe

Autoritățile sanitare din SUA sunt în alertă după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, o veveriță a fost testată pozitiv cu ciuma bubonică. Animalul infectat se afla într-un oraș din Colorado, situat la periferia Capitalei Denver. Statul a emis o atenţionare sanitară și face demersuri pentru a identifica dacă mai sunt animale infectate în zonă.

 

 

 Ce este ciuma

 

 

Ciuma este o boală gravă, infecțioasă parazitară la animale, transmisibilă și omuluicunoscută și ca ”moartea neagră” pentru că a omorât aproape jumătate din populația planetei în Evul Mediu.

Boala este cauzată de bacteria Yersinia Pestis și se trasnmite prin ciupitura de purici infectați sau prin contact direct.

Oamenii infectați cu acestă bacterie dezvoltă simptome asemănatoare cu cele ale gripei după o perioadă de incubație de 3-7 zile. Ca simptome tipice menționăm: apariția bruscă a febrei, frison, durere de cap și a corpului, slăbiciune, greață și vomă.

 Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

 

Un cioban  a fost depistat cu ciumă bubonică în China

 

 

În orașul Bayannur, din regiunea Mongoliei Interioare, un păstor a fost plasat în carantină după ce rezultattele au arătat că a fost infectat cu ciumă b ubonic.

Oficialii au emis un avertisment de nivel 3, adică prin care se interzice vânarea și consumul de animale care ar putea răspândi boala și solicită raportarea tuturor cazurilor suspecte. Cazurile de ciuma bubonică sunt raportate periodic în întreaga lume. Madagascar a înregistrat mai mult de 300 de cazuri în timpul unui focar în 2017.

În luna mai a anului trecut, două persoane din Mongolia au murit din cauza ciumei, pe care au contractat-o ​​după ce au mâncat carnea crudă a unei marmote.

Monitorizăm focarele din China, le urmărim îndeaproape și în parteneriat cu autoritățile chineze și cele mongole. În acest moment, nu o... vedem drept un mare risc, dar urmărim situația, monitorizând-o cu mare atenție”, a afirmat Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a OMS, într-o conferință de presă desfășurată la Geneva.

Cazurile de îmbolnăvire de acest gen nu sunt neapărat neobișnuite în China, deși au devenit tot mai rare de-a lungul anilor. De altfel, ele apar în întreaga lume – spre exemplu, în timpul unui focar izbucnit în 2017, autoritățile din Madagascar diagnosticau cu ciumă bubonică peste 300 de persoane.

 

Citeşte mai multe despre:   CIuma bubonica,   Colorado