Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ALERTĂ în SUA! S-a prăbușit un tunel la o instalaţie nucleară din statul Washington

ALERTĂ în SUA! S-a prăbușit un tunel la o instalaţie nucleară din statul Washington

Un articol de: - 09 Mai 2017, 21:05
ALERTĂ în SUA! S-a prăbușit un tunel la o instalaţie nucleară din statul Washington Foto:Earth Times Externe

Alertă în statul american Washington. Sute de muncitori au fost forțați să se adăpostească după prăbuşirea unui tunel la o fostă instalaţie de finisare a plutoniului deosebit de periculoasă, informează The Independent. Din primele informații se pare că în acel tunel erau depozitate mai multe materiale radioactive și trenurile folosite pentru transportarea deşeurilor nucleare.

Incidentul, care a avut loc în localitatea Hanford, a determinat Departamentul Energiei să activeze Centrul pentru Operaţiuni de Urgenţă. 

Un manager le-a transmis angajaţilor să închidă sistemele de ventilaţie din clădiri. Unii dintre muncitori au fost evacuați, în vreme ce alții au fost puși la adăpost.

Respectivul tunel surpat aparţine de o fostă instalaţie pentru finisarea plutoniului, folosită în urmă cu şapte decenii pentru dezvoltarea arsenalului nuclear al SUA.

61 de muncitori au fost expuşi la vapori radioactivi şi toxici doar anul trecut, iar experţii avertizează că aceasta este cea mai toxică instalaţie de pe teritoriul american.
 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Washington,   alertă,   tunel