Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ALERTĂ LA NASA: Un ASTEROID vine peste Terra! Rușii confirmă: Mai sunt puține zile și...

ALERTĂ LA NASA: Un ASTEROID vine peste Terra! Rușii confirmă: Mai sunt puține zile și...

Un articol de: B1.ro - 29 Ian 2020, 12:49
Externe

Un asteroid uriaș se îndreptă spre Pământ, urmând să ajungă în februarie, anunță Sputnik.md. Un cercetător rus spune care ar putea fi consecințele unei coliziuni. 

Directorul comunității astronomice a Universității Federale Baltice „Emmanuel Kant”, Alexei Baïgachev, a spus că asteroidul, care măsoară aproape un kilometru în diametru, va trece pe lângă planeta noastră în februarie şi nu este periculos pentru Pământ, potrivit Sputnik France

ȘOC ÎN ROMÂNIA: SOȚII CEAUȘESCU AU FOST DEZGROPAȚI! LEGIȘTII AU RĂMAS INTERZIȘI CÂND AU VĂZUT CE AVEA ÎN GURĂ NEVASTA DICTATORULUI

„La mijlocul lunii februarie, asteroidul va trece pe lângă Pământ, apropiindu-se de el la o distanță minimă de 0,039 unități astronomice. În unitățile de măsură cu care suntem obișnuiți, această distanță este enormă, aproape șase milioane de kilometri. Prin comparație, Luna este de 15 ori mai aproape de Pământ. Desigur, această apropiere a unui asteroid nu prezintă niciun pericol pentru Pământ și locuitorii săi, nici măcar unul ipotetic”, a spus cercetătorul, citat de serviciul de presă al Universității.

Baigachev a explicat, de asemenea, că o coliziune între un astfel de corp ceresc și planeta noastră ar avea consecințe catastrofale, energia emisă depășind cea mai puternică detonare termonucleară. Dar cercetătorul a subliniat că o astfel de situație este foarte puţin probabilă.

BOMBA ANULUI ÎN LUMEA MUZICII: FUEGO ȘI MIRABELA DAUER AU FĂCUT TOTUL PUBLIC DESPRE RELAȚIA ASCUNSĂ! IRINA LOGHIN A RĂMAS MASCĂ

Potrivit cercetătorului, astronomii din întreaga lume monitorizează îndeaproape mișcările tuturor corpurilor cerești potențial periculoase. În plus, echipamente de ultimă generație le pot simula rutele cu mult timp înainte pentru a avertiza cu privire la un posibil pericol.

NASA a anunțat că uriașul asteroid denumit 163373 sau 2002 PZ39 și având un diametru de 440 până la 990 de metri va ajunge în apropierea planetei noastre în februarie.

Descoperit pe 23 octombrie 1995, asteroidul aparţine familiei Apollon. Data viitoare când se va apropia de Pământ va fi în 2075.