Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ALERTĂ la Marea Neagră! Rusia se înarmează! PUTIN a luat decizia RADICALĂ

ALERTĂ la Marea Neagră! Rusia se înarmează! PUTIN a luat decizia RADICALĂ

Un articol de: B1.ro - 20 Noi 2018, 20:19
ALERTĂ la Marea Neagră! Rusia se înarmează! PUTIN a luat decizia RADICALĂ Externe

UPDATE  Vladimir Putin a avertizat din nou în cadrul unei reuniuni cu şefii forţelor armate că Rusia va riposta în cazul retragerii SUA din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), semnat în 1987, în contextul Răzbiului Rece.

Preşedintele rus a discutat posibilele contramăsuri cu şefii armatei, reînnoind oferta de dialog faţă de Washington în acest dosar, au transmis agenţiile de presă ruse.

Preşedintele american Donad Trump a anunţat la 20 octombrie intenţia SUA de a se retrage din Tratatul INF, acuzând Rusia că nu respectă prevederile pactului, ceea ce Moscova neagă.

 

Preşedintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia se pregătește pentru o dezvoltare progresivă a armatei şi a marinei pentru a face faţă provocărilor pe fondul unui context internațional tot mai complex.

'Vedem că, în ultimii ani, situaţia în lume nu a devenit mai calmă, din păcate. Într-o serie de regiuni, aceasta chiar s-a deteriorat. Astfel, situaţia din Orientul Mijlociu şi din Afganistan este departe de a fi stabilă, în privinţa evoluţiilor din Peninsula Coreea rămâne o mare incertitudine. În pofida acordurilor de la Minsk, ciocnirile armate continuă în sud-estul Ucrainei, scrie defenseromania.ro.

An de an, blocul NATO continuă să îşi sporească potenţialul militar în apropierea graniţelor noastre, principalele acorduri în domeniul controlului armelor sunt sub semnul întrebării', a afirmat Putin, potrivit  

El a mai precizat că programul de dezvoltare progresivă trebuie să fie unul echilibrat și să evite lansarea unei curse a înarmării.

 

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Vladimir Putin