Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Alexander Lukașenko, președintele Belarus din 1994, vrea încă un mandat! Alegerile pentru șefia țării sunt în weekend

Alexander Lukașenko, președintele Belarus din 1994, vrea încă un mandat! Alegerile pentru șefia țării sunt în weekend

Un articol de: Andrei Ștefan - 07 Aug 2020, 16:36
Alexander Lukașenko, președintele Belarus din 1994, vrea încă un mandat! Alegerile pentru șefia țării sunt în weekend Externe

Alexander Lukașenko (65 de ani), șeful statului Belarus încă din 1994, mai vrea un mandat în fruntea țării.

Acesta a fost președintele fostei republici sovietice Belarus, încă un aliat al Rusiei, timp de un sfert de secol, iar acum caută să obțină al șaselea mandat consecutiv, la alegerile din 9 august.

 

Adversara lui Lukașenko la alegerile din weekend câștigă teren

 

În alegerile de duminică o va avea ca adversară pe Svetlana Tikhanovskaia (37 de ani), o profesoară de limba engleză care dorește schimbarea societății din Belarus.

Soțul Svetlanei a fost arestat pentru acțiuni de protest politice împotriva lui Lukașenko, fapt ce a determinat-o pe aceasta să intre în politică, adunând 60 000 de simpatizanți la cel mai recent miting politic, cea mai puternică manifestație a unui opozant din ultimii ani.

Manifestațiile declanșate în ultima perioadă împotriva sa au fost înăbușite, sute de oameni fiind arestați, iar cei care și-au anunțat intenția de a-l înfrunta luna viitoare au ajuns și ei după gratii

 

Președintele Belarusului susține că a fost bolnav asimptomatic de COVID-19

 UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului, a anunțat că a fost bolnav de COVID-19, dar că s-a numărat printre pacienții asimptomatici. El a fost unul dintre cei care, încă de la începutul pandemiei, nu au luat în serios amenințarea reprezentată de noul coronavirus, declarând că SARS-CoV-2 este „o psihoză".

La mijlocul lunii martie, el i-a invitat pe oameni, mai ales pe cei de la sate, să meargă la muncă: „Tractorul îi va vindeca pe toţi! Pământul vindecă pe toată lumea”.

Ulterior, Lukașenko a venit cu alte recomandări: „Să faceţi o saună, să beţi multă votcă şi să munciţi din greu. În acest mod, o să ucideţi virusul din organism”. 

Dealtfel, Belarus a fost singura țară în care campionatul de fotbal încă nu a fost suspendat. Reacția întârziată a acestei țări în fața epidemiei a ridicat sprâncene a uimire pe întreg continentul.

„Astăzi vă întâlniți cu un om care a reușit să supraviețuiesc în faza coronavirusului, pe propriile picioare. Doctorii au ajuns la o astfel concluzie, ieri. Asimptomatic. După cum am spus, 97% din populația noastră poartă această infecție în mod asimptomatic. Mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să intru în acest grup al asimptomaticilor”, a spus Lukașenko, în timpul unei întâlniri cu armata, în cadrul căreia a adăugat că a continuat să muncească în timp ce era infectat.

Citeşte mai multe despre:   Alexandr Lukasenko